Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien Rūdolfs Balcers guva savu sezonas 23. rezultativitātes punktu, taču viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 1:3 piekāpās Sentluisas "Blues".

Balcers pirmajā trešdaļā ar interesantu piespēli, ripu ar augstu trajektoriju iemetot uzbrukuma zonā, palīdzēja Noā Gregoram pretuzbrukumā gūt vienīgos "Sharks" vārtus. Balcers šajā sezonā 56 spēlēs guvis 11 vārtus un izdarījis 12 rezultatīvas piespēles.

Balcers "Sharks" sastāvā laukumā pavadīja 15:57 minūtes, no kurām 35 sekundes nospēlēja mazākumā. Viņš izdarīja arī vienu metienu pa vārtiem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Blues" komandai vārtus guva Dakota Džošua, Roberts Tomass un Pāvels Bučņevičs.

Vēl vienā spēlē Teodora Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" savā laukumā ar rezultātu 4:0 pārspēja Bostonas "Bruins".

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 16:47 minūtes, no kurām 2:45 nospēlēja mazākumā. Viņš uzvarēja 56% iemetienu un pielietoja vienu spēka paņēmienu, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" labā trīs vārtus guva Džeiks Gencels, bet reizi precīzs bija Džeisons Zakers. Savukārt vārtsargs Kesijs Desmits atvairīja visus 52 "Bruins" spēlētāju izdarītos metienus.

Citā mačā Bufalo "Sabres", kuru pārstāv Zemgus Girgensons, ar rezultātu 5:2 pārspēja Ņūdžersijas "Devils".

Girgensonam šajā mačā bija atvēlēts 13:16 minūšu ilgs spēles laiks, no kurām nepilnas četras minūtes viņš nospēlēja mazākumā. Latvietis pielietoja vienu spēka paņēmienu, uzvarēja 67% iemetienu un iekrāja lietderības koeficientu -1.

"Sabres" hokejisti pirmos divus vārtus guva mazākumā, precīzi nepilnas minūtes laikā metot Kailam Okposo un Aleksam Takam. Rasmus Dālins otrā perioda izskaņā panāca trīs vārtu vadību, bet tad Jespers Bokvists un Ņikita Ohotjuks vārtus "Devils" vienībai atspēlēja. Ouvens Pauers un Džefs Skiners atjaunoja "Sabres" trīs vārtu pārsvaru un ļāva komandai svinēt uzvaru.

Paueram šie bija pirmie vārti NHL karjerā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!