Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers trešdien guva savus piektos vārtus Nacionālajā hokeja līgā (NHL), palīdzot Otavas "Senators" ar rezultātu 4:0 sagraut Bufalo "Sabres", ko pārstāv cits latvietis Zemgus Girgensons.

Balcers ar precīzo metienu izcēlās mača 46. minūtē, kad vairākumā no vārtu priekšas raidīja ripu "Sabres" vārtos. Tas viņam bija piektais "gols" NHL karjerā, bet viņa kontā arī septiņas rezultatīvas piespēles 31 spēlē.

Balcers laukumā pavadīja 13:09 minūtes, no kurām 1:35 minūtes nospēlēja vairākumā, bet 46 sekundes – mazākumā. Šajā laikā viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, bloķēja vienu metienu un nopelnīja divas soda minūtes, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Girgensons laukumā pavadīja 15 minūtes, kuru laikā pielietoja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienus pretinieku metienu, spēli noslēdzot ar negatīvu lietderības koeficientu -1. 4:29 minūtes no sava spēles laika viņš nospēlēja mazākumā.

"Senators" labā vārtus guva arī Entonijs Duklērs, Braiens Gibonss un Magnuss Pājarvi, savukārt vārtsargs Kreigs Andersons atvairīja visus 35 "Sabres" metienus.

"Sabres" piedzīvoja ceturto zaudējumu pēc kārtas un ar 71 punktu 76 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā ierindojas 13.vietā, savukārt "Senators" ar 60 punktiem 76 mačos ir pēdējā 16 komandu konkurencē.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!