Foto: AP/Scanpix/LETA

Latviešu uzbrucējs Rūdolfs Balcers naktī uz svētdienu palīdzēja Floridas "Panthers" izcīnīt uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā.

"Panthers" izbraukumā ar 5:3 (1:0, 1:2, 3:1) uzvarēja Anaheimas "Ducks".

Latviešu uzbrucējs šoreiz nospēlēja tikai 9:10 minūtes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem un nopelnīja pozitīvu lietderības koeficientu +1. Latvietis šosezon 13 spēlēs atzīmējies ar četriem (2+2) rezultativitātes punktiem.

Balcers naktī uz svētdienu spēlēja par spīti tam, ka iepriekšējā mačā pret Losandželosas "Kings" jau pirmajā trešdaļā guva savainojumu, kopumā nospēlējot tikai nepilnas trīs minūtes.

"Panthers" šajā mačā bija jāiztiek bez viena no saviem līderiem Metjū Tkačaka, kurš spēlē pret "Kings" izcēlās ar nesportisku rīcību pret vārtsargu Džonatanu Kviku, tāpēc viņam piešķirta divu maču diskvalifikācija.

Otrās trešdaļas sākumā "Panthers" atradās vadībā ar 2:0, tomēr pēc brīža Adams Enrika un Raiens Stroms vien 27 sekunžu laikā rezultātu uz tablo līdzsvaroja. Noslēdzošo trešdaļu labāk sāka viesi no Floridas, kas pēc Sema Reinhārta metiena burzmā atguva vadību, turklāt 49. minūtē Sems Benets panāca jau 4:2.

Kaut arī 74 sekundes līdz pamatlaika beigām "Ducks" samazināja rezultāta starpību līdz minimumam, "Panthers" nosargāja uzvaru, pašā pēdējā sekundē Reinhārtam vēl raidot ripu tukšos mājinieku vārtos.

"Panthers" ar 15 punktiem 13 spēlēs Austrumu konferences kopvērtējumā atrodas septītajā vietā. Nākamā cīņa komandai paredzēta naktī uz ceturtdienu mājās pret Karolīnas "Hurricanes".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!