Foto: LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers pārcelies uz Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Tampabejas "Lighting", kas viņu izvēlējās no atteikumu drafta, vēsta "Lightning" apskatnieks Kriss Krens.

Jau vēstīts, ka piektdien Balceru Floridas "Panthers" ievietoja atteikumu sarakstā, lai varētu sastāvam pievienot Āronu Ekbladu, kurš iepriekš atradās savainoto spēlētāju sarakstā. 24 stundu laikā cita NHL komanda varēja pārņemt Balcera līgumu, un to izdarīja "Lightning".

Latvijas hokejists sezonas ievadā "Panthers" rindās laukumā devies 14 mačos, kuros guvis divus vārtus un divas reizes rezultatīvi piespēlējis, kā arī sakrājis negatīvu lietderības koeficientu -2.

Balceram aizvadītā sezona bija rezultatīvākā viņa NHL karjerā. Viņš 61 spēlē Sanhosē "Sharks" sastāvā izcēlās ar 11 vārtiem un 12 rezultatīvām piespēlēm. Kopumā viņš pasaulē spēcīgākajā hokeja līgā nospēlējis 167 mačus, kuru laikā atzīmējies ar 61 punktu (27+34). Viņš ir spēlējis arī Otavas "Senators" komandā.

"Lightning" pēdējos gados bijusi starp vadošajām NHL komandā, un tā trīs reizes izcīnījusi Stenlija kausu – 2004., 2020. un 2021. gadā. Aizvadītajā sezonā Tampas komanda spēlēja Stenlija kausa finālā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!