Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Rūdolfs Balcers pirmdien savainojuma dēļ nevarēja līdz galam piedalīties Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē, kurā viņa pārstāvētā Sanhosē "Sharks" komanda cieta zaudējumu.

"Sharks" vienība pirmajā spēlē pēc Visu zvaigžņu spēles pārtraukuma mājās ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) zaudēja Edmontonas "Oilers" komandai.

Rūdolfs Balcers spēlēja otrajā uzbrucēju virknējumā un pirmo divu trešdaļu laikā laukumā pavadīja 9:35 minūtes, mazliet uzspēlējot gan vairākumā (18 sekundes), gan mazākumā (28 sekundes). Hokejists atzīmējās ar vienu bloķētu metienu, pēc kura viņš uzreiz devās uz ģērbtuvēm, laukumā vairs neatgriežoties.

Liepājnieks metienu nobloķēja ar kreiso roku. Dodoties uz ģērbtuvēm, viņš bija novilcis kreisās rokas cimdu, raksta medija NBC žurnālists Šengs Pengs.

Laukuma saimnieki vadību nodrošināja pirmajā periodā, kad minūtes un piecu sekunžu laikā guva divus vārtus. Vispirms Varens Fogels vārtu priekšā precīzi pielaboja ripas lidojumu pēc komandas biedra metiena, bet minūti vēlāk Darnels Nērss ar pietiekami vienkāršu uzmetienu vārtu virzienā pārspēja Džeimsu Reimeru.

Rezultātu 3:0 trešajā trešdaļā nodrošināja Konors Makdeivids, kurš tika pie ripas neitrālajā zonā un pēkšņi uzņēma ātrumu, apslidojot pretinieku un pārspējot vārtsargu.

Spēle bija zīmīga ar bijušā "Sharks" hokejista Evandera Keina atgriešanos Sanhosē. "Sharks" klubs skandalozo uzbrucēju ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, laužot ar viņu līgumu. Keins janvāra izskaņā noslēdza vienu gadu ilgu līgumu ar "Oilers" komandu, un jau piedalījās septītajā spēlē kluba rindās.

"Sharks" vienība ar 48 punktiem 47 spēlēs ieņem 13. vietu Rietumu konference, kuras devītajā pozīcijā ar 53 punktiem 45 spēlēs ir "Oilers" vienība.

Sanhosē komanda nākamo spēli aizvadīs ceturtdien, kad mājās uzņems Vankūveras "Canucks" hokejistus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!