Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē Sanhosē "Sharks", spēlējot joprojām bez latviešu uzbrucēja Rūdolfa Balcera, viesos nenosargāja divu vārtu pārsvaru un ar 4:5 (2:0, 1:4, 1:1) piekāpās Sentluisas "Blues".

Pagaidām nav zināms, kad Balcers varētu pievienoties jaunajai vienībai. Pirms NHL sezonas sākuma Otavas "Senators" ievietja Latvijas izlases uzbrucēju neaizsargāto spēlētāju sarakstā, kur viņu izvēlējās "Sharks". Pēc kluba maiņas Balcers šobrīd ir savdabīgā statusā – spēlētājs, kurš nav sastāvā. Kā norāda "Sharks", Latvijas izlases uzbrucējam problēmas ar pārcelšanos no Kanādas galvaspilsētas uz Sanhosē. Balceram neesot iebraukšanas vīza ASV, jo Kanādas komandas šajā sezonā pagaidām neceļo uz ASV Covid-19 pandēmijas dēļ. Nav arī skaidrs, kā Balcers šķērsos Kanādas-ASV robežu, jo tā ir slēgta, bet pēc iebraukšanas ASV viņam būs vēl jāiziet visas karantīnas procedūras, ko pieprasa sanitārais protokols.

"Haizivis" droši sāka maču, pirmā perioda vidū trīs minūtēs Kevinam Labankam un Loganam Kutūram panākot 2:0. Sanhosē komanda katastrofāli darbojās otrajā periodā, ļaujot pretiniekiem gūt četrus vārtus un izvirzīties vadībā ar 4:3. Džastins Falks un Maiks Hofmans pusotras minūtes laikā izlīdzināja rezultātu, bet trešdaļas vidū Brents Bērnss vairākumā izvirzīja "Blues" vadībā. Breidens Šenns panāca izlīdzinājumu, bet minūti pirms otrā perioda beigām Džastins Falks atjaunoja pārsvaru "Blues" vienībai.

Pēdējās trešdaļas sākumā Kutūrs guva savus otros vārtus mačā, izlīdzinot rezultātu 4:4, bet pēdējo vārdu mačā teica "Blues". Pēdējās trešdaļas vidū aizturētā soda laikā Džordans Kirū ar plaukstas metienu guva uzvaras vārtus.

Vēl vienā mačā pie uzvaras tika Bufalo "Sabres" komanda, kurai šajā sezonā smagas traumas dēļ nevarēs palīdzēt Zemgus Girgensons. "Sabres" viesos ar 6:1 sagrāva Filadelfijas "Flyers", izcīnot pirmo panākumu sezonā.

"Sabres" rindās pa diviem vārtiem guva Sems Reinharts un Kērtiss Lazārs, kuri pirmajās divās trešdaļās palīdzēja komandai panākt 4:0. Pēdējā trešdaļā "Sabres" rindās vēl izcēlās Henri Jokiharju un Viktors Olofsons, bet "Flyers" labā vienīgos vārtus guva Nikolā Obē-Kubels.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!