Foto: F64

Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un aizsargs Uvis Jānis Balinskis piektdien Čehijas ekstralīgas spēlēs izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, kamēr tas neglāba Dzierkala un Kristofera Binduļa pārstāvēto Česke Budejovices "Motor" no neveiksmes pagarinājumā, bet Balinska Liberecas "Bīlī Tygrži" izcīnīja pārliecinošu uzvaru.

Vispirms "Motor" savā laukumā ar rezultātu 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) atzina Prāgas "Sparta" pārākumu.

Dzierkals asistēja abos komandas vārtos. Vispirms 20.minūtē pēc viņa un Martina Hanzla piespēlēm vārtus guva Jakubs Valskis, bet 35.minūtē Dzierkals piespēlēja Romānam Vrablikam.

Latvijas hokejists uz laukuma pavadīja 18 minūtes un 22 minūtes, no kurām nepilnu minūti spēlēja vairākumā, un trīs reizes meta pa pretinieku vārtiem, noslēdzot maču ar lietderības koeficientu -1.

Bindulis uz ledus bija 18 minūtes un 49 sekundes, kuru laikā izpildīja vienu spēka paņēmienu un vienu metienu pa pretinieku vārtiem, sakrājot pozitīvu lietderības koeficientu +1.

Savukārt Balinska "Bīlī Tygrži" mājas spēlē ar rezultātu 6:2 (1:0, 3:2, 2:0) uzvarēja "Olomouc".

Latvijas aizsargs asistēja pirmajā vārtu guvumā mača 20.minūtē, kad precīzs bija Mihaels Froliks, un Liberecas komandas piektajos vārtos, pēc viņa piespēles ripu pretinieku vārtos raidot Oskaram Flinam.

Balinskis laukumā bija 18 minūtes un 55 sekundes, no kurām trīs minūtes un 40 sekundes spēlēja vairākumā un vienu minūti mazākumā. Uz ledus pavadītajā laikā viņš arī bloķēja vienu pretinieku metienu, tiekot pie pozitīva lietderības koeficienta +2.

Vēl Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka Kladno "Rytīrži" savā laukumā ar rezultātu 0:4 (0:1, 0:1, 0:2) piekāpās Plzeņas "Škoda".

Savukārt Jāņa Jaka, Ralfa Freiberga un Kristapa Zīles Litvīnovas "Verva" viesu lomā ar rezultātu 4:5 (0:1, 3:1, 1:3) zaudēja Brno "Kometa".

Pēc deviņām spēlēm Liberecas "Bīlī Tygrži" ar 17 punktiem ir otrā, Roberta Bukarta Vītkovices "Ridera" ar 14 punktiem astoņās cīņās ieņem trešo vietu, Māra Bičevks "Mlada Boleslav" ar 13 punktiem astoņās spēlēs ir piektā, Česke Budejovices "Motor" ar 11 punktiem deviņos dueļos ir astotā, bet Kladno "Rytīrži" ar desmit punktiem deviņās cīņās - devītā. Astoņi punkti septiņās cīņās 12.vietu dod Kārļa Čukstes Tršinecas "Ocelārži", bet 13.vietā ar astoņiem punktiem astoņās spēlēs 14 komandu konkurencē ir Litvīnovas "Verva".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!