Foto: F64
Latvijas "Optibet" hokeja līgas (OHL) līdervienība otrdien svinēja uzvaru regulārā čempionāta spēlē.

"Olimp" viesos ar 5:2 (2:1, 2:1, 1:0) pārspēja turnīra pastarīti "Prizma"/IHS komandu.

Uzvarētājiem ar 1+2 atzīmējās baltkrievu uzbrucējs Ivans Ribčiks, kurš pirms divām sezonām "Zemgale"/LLU sastāvā tika atzīts par čempionāta labāko uzbrucēju. Sezonas pirmajā pusē viņš spēlēja Ukrainas komandā Doņeckas "Donbass".

Viesus piektajā minūtē vadībā izvirzīja Nikolajs Jeļisejevs, bet 12.minūtē Maksims Širokovs panāca 2:0. Divas minūtes pirms pirmā perioda beigām Patriks Trasūns vienus vārtus atguva.

Otrā perioda vidū Everts Ozols izlīdzināja rezultātu, bet trešdaļas turpinājumā Nikolajs Jeļisejevs un Pauls Svars panāca 4:2 viesu labā. Punktu "Olimp" uzvarai pielika Ribčiks, kurš piecas minūtes pirms pamatlaika beigām panāca 5:2.

OHL čempionātā ar 44 punktiem 26 spēlēs pirmo vietu ieņem "Olimp", tālāk ar 40 punktiem 28 dueļos seko "Liepāja", bet tikpat punktu 27 mačos ir arī "Kurbads". "Mogo" ir 35 punkti 26 mačos, 30 punkti 28 cīņās ir "Zemgale"/LLU komandai, bet pirmo sešinieku ar 20 punktiem 27 mačos noslēdz Daugavpils "Dinaburga". Ar 12 punktiem 27 spēlēs seko "Rīga" un ar 11 punktiem pēdējo astoto pozīciju ieņem "Prizma"/IHS.

Šajā sezonā par OHL kausu spēkojas astoņas komandas. Debiju OHL turnīrā piedzīvo "Olimp", bet daugavpilieši Latvijas virslīgā pēdējo reizi piedalījās 2013./14.gada sezonā.

Katra komanda regulārajā čempionātā aizvadīs 35 spēles (piecu apļu turnīrs). Pavisam kopā OHL regulārajā turnīrā tiks izspēlēti 140 mači.

Izslēgšanas turnīrs sāksies 2020.gada 10.martā. OHL "playoff" pusfināla spēlēm automātiski kvalificēsies divas labākās regulārā turnīra komandas. Savukārt 3., 4., 5., un 6. vietās esošās vienības aizvadīs cīņas, lai iekļūtu pusfinālos. Šie mači ilgs līdz kādas komandas divām uzvarām.

Pusfinālu uzvarētāji tiks finālā, kur cīnīsies par zeltu. Savukārt trešo vietu čempionātā iegūst komanda, kas zaudējusi izslēgšanas spēļu pusfinālā, bet ieguvusi augstāku vietu čempionāta pirmajā etapā. Čempionāta uzvarētāji saņems ne tikai OHL kausu, bet arī iespēju pārstāvēt Latviju Starptautiskās hokeja federācijas (IIHF) rīkotajā Kontinentālajā kausā.

Iepriekšējā sezonā OHL čempionāta finālā "Mogo" sērijā līdz četrām uzvarām ar 4-2 uzveica "Kurbads" vienību.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!