Foto: LETA
Baltkrievijas atklātā hokeja čempionāta (BAČ) komandas Grodņas "Ņeman" uzbrucējs Dmitrijs Dudiks labprātāk atbalsta Rīgas "Dinamo" nekā Baltkrievijas vienību Minskas "Dinamo", jo Rīgas komandā spēlē daudz vairāk vietējo hokejistu.

"Nefanoju, jo Minskas "Dinamo" neatbalsta Baltkrievijas hokeja attīstību. Visi šie "haltūrētāji", kuri atbrauc pie [komandas direktora Igora] Matuškina no citām valstīm ne ar ko īpašu neizceļas," intervijā portālam "goals.by" stāstīja Dudiks. "Pats četrus gadus spēlēju šajā komandā un daudz redzēju. Katrs baltkrievu hokejists, kurš nespēlē "Dinamo" priecājas par katru kluba zaudējumu. Ja kāda BAČ kluba spēlētājs jums teiks, ka atbalsta "Dinamo", tie ir meli."

"Manuprāt, "Dinamo" komandas vadībai jāpievērš vairāk uzmanības vietējiem jaunajiem hokejistiem. Tai jābūt jaunai Baltkrievijas komandai, kurai ir maksimums pieci seši augstākā līmeņa leģionāri, nevis "haltūrētāji", kas atbraukuši pēc vieglas uzdzīves," teica uzbrucējs.

"Ko tad atbalstīt? Labāk fanoju par Rīgas "Dinamo", jo viņi atbalsta savu hokeju, ņem savus hokejistus, lai kādi viņi arī būtu," teica Dudiks. "Savukārt mums daudzi treneri, nesasniedzot rezultātu, vainos baltkrievu hokejistus, jo mēs "nevelkam"."

KHL Krievijas klubiem ir noteikts leģionāru limits, bet ārzemju komandām, kuru vidū ir arī Rīgas un Minskas "Dinamo", tāda nav. Ja Rīgas "Dinamo" vienmēr samierinājies ar pieciem, sešiem leģionāriem, tad Minskas klubam tie vienmēr ir daudz vairāk - šosezon Minskas "Dinamo" pieteikumā ir 13 ārvalstu hokejisti un tikai deviņi baltkrievi.

Dudiks Minskas "Dinamo" pamatsastāvā spēlēja 2008./2009.gada sezonā, 34 spēlēs izceļoties ar pieciem gūtajiem vārtiem un deviņām rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!