Latvijas hokeja aizsargs Oskars Bārtulis bez kluba maiņas pametis neaizsargāto spēlētāju sarakstu un var pievienoties savai Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandai Filadelfijas "Flyers".

Bārtulis ceturtdien ieradās Latvijā, lai pievienotos nacionālajai izlasei, kas gatavojas pasaules čempionātam, tomēr pāris stundas vēlāk viņu "Flyers" ievietoja neaizsargāto spēlētāju sarakstā, lai izsauktu no sava Amerikas Hokeja līgas (AHL) fārmkluba Adirondakas "Phantoms", kurā latvietis pavadījis visu šo sezonu.

Viņam neaizsargāto spēlētāju sarakstā bija jāpavada diennakts, kuras laikā Bārtuli varēja izvēlēties jebkurš NHL klubs. Neaizsargāto spēlētāju sarakstā Bārtulim, kurš piektdienas rītā izlidoja atpakaļ uz ASV, bija jāpaliek līdz piektdienas plkst.19 pēc Latvijas laika.

Pirms sezonas Bārtulis, kuram ir vienvirziena līgums, uz fārmklubu tika nosūtīts kā "Flyers" komandas astotais aizsargs, un tā arī viņš visu sezonu aizvadīja "Phantoms" vienībā, jo pretējā gadījumā latvietim būtu jāiziet caur neaizsargāto spēlētāju sarakstu, bet mazās algas dēļ viņš potenciāli būtu labs ieguvums citiem klubiem.

Tieši šī iemesla dēļ "Flyers" viņu neizvēlējās arī otrdien, kad no "Phantoms" izsauca deviņus spēlētājus, bet Bārtulim deva atļauju pievienoties valstsvienībai.

"Flyers" pašlaik aizvada Stenlija kausa izcīņas Austrumu konferences ceturtdaļfināla sēriju, kurā ar 3-1 uzvar Pitsburgas "Penguins".

Abu komandu piektā cīņa notiks piektdien, bet pēc tam komandas nepieciešamības gadījumā spēkosies svētdien.

"Man nav dota garantija, ka spēlēšu, bet mani grib sestdien redzēt treniņā. Ja "Flyers" piektdien uzvarēs, man būs vairāk laika sagatavoties nākamajai kārtai, bet, ja būs spēle arī svētdien, tad ir iespēja doties laukumā," ceturtdien sarunā ar aģentūru LETA izteicās Bārtulis.

Trešdien notikušajā sērijas ceturtajā mačā, kurā "Flyers" kapitulēja ar 3:10, ķermeņa augšdaļas traumu guvis "Flyers" zviedru aizsargs Niklass Grosmans. Tiek ziņots, ka uzbrucējs, visticamāk, šajā sērijā klubam vairs nepalīdzēs.

Piektdienas mačā ar "Penguins" Grosmana vietā spēlēs Ēriks Gustafsons.

"Tiešām vēlējos spēlēt izlasē. Sakravāju mantas vienā dienā, pat ģimene palika ASV," atklāja Bārtulis. "Gribēju labi sagatavoties čempionātam, jo sen neesmu spēlējis pēc Eiropas noteikumiem. Tāpēc rāvos uz Latviju. Tomēr "Flyers" ir mans klubs un tam ir pirmā teikšana."

Šosezon Bārtulis, cīnoties ar vairākām traumām, piedalījās 36 AHL spēlēs, kurās ticis pie vieniem vārtiem un desmit rezultatīvām piespēlēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!