Foto: F64
Latvijas U-20 hokeja izlases galvenais treneris Leonīds Beresņevs ir gandarīts par uzvaru pār Baltkrieviju, kas ļāva Latvijai atgriezties pasaules čempionāta augstākajā divīzijā.

"Esmu neizsakāmi priecīgs par izcīnīto pirmo vietu. Šodien bija finālspēle. Domāju, ka abas komandas parādīja savu līdz šim labāko sniegumu," Beresņeva izteikumus pēc mača citē baltkrievu izdevums "Pressball". "Puiši pilnībā izpildīja spēles plānu."

"Sākām spēlēt ar četriem spēlētāju virknējumiem, tad pārgājām uz trijiem, diviem. Labi, ka pietika spēka. Vienīgais, par ko neesmu priecīgs, - sliktais spēles sākums, jo bija pārāk daudz noraidījumu," atzina treneris.

"Labi, ka pretinieki mūs par šiem noraidījumiem sodīja tikai vienu reizi. Izturējām mazākumu un izvirzījāmies vadībā. Pirms trešās trešdaļas teicu puišiem, lai viņi parāda cīnītāju raksturu. Un viņi to izdarīja," izteicās Beresņevs.

Jau ziņojām, ka pēdējā pasaules čempionāta pirmās divīzijas A grupas turnīra spēlē Latvijas izlase uzvarēja Baltkrieviju ar rezultātu 3:1 (1:1, 1:0, 1:0) un ieguva tiesības nākamgad spēlēt augstākajā divīzijā.

Latvijas U-20 izlase pasaules čempionāta augstākajā divīzijā spēlējusi trīs reizes, pēdējo reizi šā gada sākumā, kad nespēja saglabāt vietu spēcīgāko komandu vidū.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!