Latvijas uzbrucējs Māris Bičevskis ceturtdien Čehijā izcēlās ar gūtiem vārtiem "Mlada Boleslav" uzvarā pār Gunta Galviņa un Roberta Bukarta pārstāvēto Vītkovices "Ridera" Čehijas hokeja ekstralīgas spēlē.

"Mlada Boleslav" mājās ar 5:2 (3:0, 2:0, 0:2) pārspēja "Ridera" vienību.

Bičevskim tika ieskaitīti mača pirmie vārti, kad piektajā minūtē pēc Jana Eberles metiena no labā iemetiena apļa centra ripa trāpīja pa Bičevska kāju un ielidoja vārtos.

Bičevskis uz ledus pavadīja 16 minūtes un 26 sekundes, kuru laikā vienreiz meta pa vārtiem, uzvarēja 64% (9/14) iemetienu un dueli pabeidza ar +/- rādītāju +2.

Pretinieku rindās Bukarts 18 minūtēs un 16 sekundēs laukumā divreiz meta pa vārtiem un cīņu pabeidza ar +/- rādītāju +1. Galviņš spēlēja 15 minūtes un 47 sekundes, izceļoties ar vienu spēka paņēmienu.

Rezultatīva piespēle tika uzbrucējam Mārtiņam Dzierkalam, kura pārstāvētā Pilzenes "Škoda" mājās ar 6:3 (2:0, 2:2, 2:1) pieveica Brno "Kometa".

Dzierkals rezultatīvi piespēlēja Martinam Langam 31.minūtē, kad rezultāts kļuva 3:1 mājinieku labā. Dzierkala maiņas biedrs Langs šajā spēlē sakrāja četrus (3+1) rezultativitātes punktus, bet šī piecinieka aizsargs Peters Čerešņāks tika pie trim rezultatīvām piespēlēm.

18 minūtēs un piecās sekundēs laukumā Dzierkals četrreiz meta pa vārtiem, pielietoja vienu spēka paņēmienu un tika pie +/- rādītāja +3, kā arī divām soda minūtēm. To laikā mājinieki guva divus vārtus, vispirms, spēlējot četriem pret četriem, bet pēc tam - mazākumā.

Citā spēlē uzbrucēja Patrika Zabusova un aizsarga Roberta Mamčica pārstāvētā Zlīnas "PSG Berani" mājās ar 2:4 (1:3, 1:0, 0:1) atzina Karlovi Varu "Energie" pārākumu.

Zabusovs uz ledus pavadīja 20 minūtes un 15 sekundes, trīsreiz metot pa vārtiem, reizi pielietojot spēka paņēmienu un tiekot pie +/- rādītāja -1, kamēr Mamčics 21 minūtē un 27 sekundēs laukumā vienreiz meta pa vārtiem.

Česke Budejovices "Motor", kas spēlēja bez aizsarga Kristofera Binduļa, izbraukumā ar 6:1 (4:0, 0:1, 2:0) sagrāva Pardubices "Dynamo".

Ārpus mača dalībnieku saraksta palika arī aizsargs Uvis Jānis Balinskis, kura pārstāvētā Litvīnovas "Verva" viesos ar 3:2 (2:0, 1:2, 0:0) pārspēja Liberecas "Bīlī Tygrži".

Turnīra tabulā "Škoda" ar izcīnītiem 62 punktiem 35 spēlēs ieņem ceturto vietu, 54 punktiem 34 mačos un attiecīgi piektā un sestā vieta ir "Mlada Boleslav" un "Ridera". "Motor", kas tikusi pie 50 punktiem 33 mačos, ieņem devīto vietu, 13. ar 45 punktiem 34 spēlēs ir "Verva", bet turnīra tabulas pēdējā 15.vietā ar 22 punktiem 35 spēlēs atrodas "PSG Berani".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!