Foto: Vida Press

Bijušajam Rīgas "Dinamo" trenerim Raimo Helminenam uzticēts vadīt Somijas U20 izlasi, kas šā gada pasaules junioru čempionātā izcīnīja zelta medaļas, informē Starptautiskā Hokeja federācija (IIHF).

Helminens aizvietos Jussi Ahokasu, kurš ar somu junioru komandu strādāja pēdējos trīs gadus un aizveda to līdz čempionu titulam. Viņš esot pieņēmis kāda Somijas augstākās līgas kluba piedāvājumu.

Ar Somijas U20 izlasi Helimens ir strādājis arī iepriekš, divus gadus kā galvenā trenera asistents, bet 2012. gadā vadīja komandu jau kā galvenais treneris. Viņa vadībā somu juniori pasaules U20 čempionātā ieņēma ceturto vietu.

Helminens tiks iekļauts arī Somijas pieaugušo hokeja izlases treneru korpusā uz 2019. gada pasaules čempionātu. Ar junioru izlasi viņš sāks strādāt maijā.

54 gadus vecais Helminens ir viens no slavenākajiem somu hokejistiem, kuram, joprojām pieder spēļu rekords izlasē, bet ar Tēmu Selanni viņš dala olimpisko turnīru spēļu rekordu. Laikā no 1983. līdz 2002. gadam Somijas valstsvienībā Helminens nospēlējis 331 maču pasaules čempionātā, piedalījies 11 pasaules čempionātos un sešās olimpiskajās spēlēs. 2012. gadā viņš tika iekļauts IIHF Hokeja slavas zālē.

Profesionālo hokejista karjeru Helminens noslēdza 2008. gadā, un 2010. gadā savā dzimtajā Tamperes klubā uzsāka trenera gaitas. 2013. gadā Helminens strādāja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Rīgas "Dinamo" kā galvenā trenera Kari Heikilas asistents. Šobrīd viņa darbavieta ir Helsinku "Jokerit", kurā Helminens ir galvenā trenera Lauri Marjameki palīgs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!