Franču vārtsargs Kristobals Uē, kurš pagājušajā sezonā kopā ar Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandu Čikāgas "Blackhawks" ieguva Stenlija kausu, karjeru turpinās Šveices komandā Fribūras "Gotteron".

Uē pagājušo sezonu uzsāka kā "Blackhawks" komandas pamatvārtsargs un vēl decembra beigās tika atzīts par līgas nedēļas spožāko zvaigzni, tomēr turpinājumā viņu no sastāva izkonkurēja Anti Niemi.

Starosezonā Niemi tika aizmainīts uz Sanhosē "Sharks" komandu, bet "Blackhawks" noslēdza līgumu ar pieredzējušo Mārtiju Turko, kurš pirms tam deviņas sezonas aizvadīja Dalasas "Stars" komandā.

Pirms diviem gadiem Uē noslēdza līgumu ar "Blackhawks" vienību uz četrām sezonām par 22,5 miljoniem dolāru (11,7 miljoniem latu). Šosezon "Blackhawks" komanda joprojām maksās vārtsargam 5,6 miljonus dolāru (2,9 miljonus latu).

Kā ziņots, pagājušajā sezonā Stenlija kausa finālsērijā "Blackhawks" ar 4-2 pieveica latvieša Oskara Bārtuļa pārstāvēto Čikāgas "Blackhawks" vienību, izcīnot pirmo Stenlija kausu kopš 1961.gada.

Čikāgas kluba 49 gadu ilgais posms bija ilgākais periods bez Stenlija kausa kādai no sešām NHL oriģinālajām komandām.

Tagad šis antirekords pieder Toronto ''Maple Leafs'' klubam, kas Stenlija kausu nav izcīnījis kopš 1967.gada.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!