Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē ceturtdien, 27. janvārī, Kolumbusas "Blue Jackets" bez Elvja Merzļikina vārtos reabilitējās pēc sadzīvotās sagrāves, bet citā mačā zaudējumu piedzīvoja Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins".

Merzļikins dienu iepriekš atvairīja 56 no 62 metieniem, bet "Blue Jackets" bija bezspēcīgi pret Kalgari "Flames un piedzīvoja zaudējumu ar 0:6. Ceturtdienas spēlē "Blue Jackets" vārtos stājās Jons Korpisalo, savukārt Kolumbusas hokejisti reabilitējās pēc kaunpilnās neveiksmes un ar 5:3 (2:2, 2:0, 1:1) pieveica Ņujorkas "Rangers".

Korpisalo atvairīja 33 no 36 metieniem, bet "Blue Jackets" mačā izdarīja vien 18 metienus, pretinieku vārtsargam Aleksandram Georgijevam tiekot galā ar 14 raidījumiem. Ja pieskaita iepriekšējo maču, tad divās cīņās 120 minūšu laikā "Blue Jackets" hokejisti izdarījuši tikai 41 metienu.

Spēles piektajā minūtē "Rangers" bija vadībā jau ar 2:0, vārtus gūstot Artēmijam Panarinam un Barklejam Gūdrovam, taču "Blue Jackets" tikpat ātri izlīdzināja rezultātu – vārtus guva Gustavs Nīkvists un Būns Dženers.

Otrajā periodā Šons Kuralijs un Dženers panāca jau 4:2 "Blue Jackets" labā. Pēdējās trešdaļas astotajā minūtē Mika Zibanejads vienus vārtus atguva, bet 18. minūtē Kuralijs guva savus otros vārtus spēlē, ripu raidot pāri visam laukuma tukšajos "Rangers" vārtos.

Citā mačā "Penguins" bez savainotā Bļugera ierindā ar 1:2 pagarinājumā zaudēja līgas jaunpienācējai Sietlas "Kraken". NHL jaunākajam klubam tā bija pirmā uzvara pagarinājumā pastāvēšanas neilgajā vēsturē.

Pēdējās trešdaļas devītajā minūtē Jevgeņijs Malkins izvirzīja "pingvīnus" vadībā, bet četras minūtes pirms pamatlaika beigām Džareds Makens izlīdzināja rezultātu. Uzvaru "Kraken" panāca pagarinājuma otrajā minūtē, kad precīzs bija Adams Larsons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!