Foto: AFP/Scanpix/LETA

"Sauso" uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa Rietumu konferences fināla piektajā spēlē svētdien, 19. maijā, izcīnīja Sentluisas "Blues", kas viesos negaidīti ar 5:0 (1:0, 2:0, 2:0) pieveica Sanhosē "Sharks".

Sērijā līdz četrām uzvarām "Blues" tagad ir vadībā ar 3-2 un otrdien savās mājās Sentluisā var nodrošināt iekļūsanu Stenlija kausa finālā. Ja šajā mačā uzvarēs "haizivis", tad dueļa izšķirošā – septītā – spēle 23. maijā notiks "Sharks" laukumā.

NHL Stenlija kausa finālā "Blues" iepriekšējo reizi spēlēja 1970. gadā, bet komanda ne reizi nav izcīnījusi prestižo trofeju. "Blues" panākumu vēl vairāk diženo fakts, ka vēl 2. janvārī komanda NHL kopvērtējumā bija pēdējā vietā, bet tagad ir palikusi viena no trim, kas turpina cīņu par Stenlija kausu. "Blues" un "Sharks" pāra uzvarētāju Stenlija kausa finālā jau gaida Bostonas "Bruins".

Pirmā perioda sestajā minūtē Oskars Sundkvists realizēja soda metienu, bet otrajā periodā Džeidens Švarcs un Vladimirs Tarasenko panāca izšķirošo pārsvaru 3:0, turklāt šajās 20 minūtēs "Blues" bija pārāka metienos ar 20:6. Pēdējā trešdaļā vēl divus vārtus guva Švarcs, pielliekot punktu "Blues" uzvarai un pats sasniedzot "hat trick". Švarcam tas ir otrais "hat trick" šajā Stenlija kausa sezonā, un iepriekšējo reizi divus "hat trick" vienā sezonā Stenlija kausā izdevās gūt Johanam Francenam 2008. gadā.Džordans Biningtons, kurš atvairīja 21 metienu un aizvadīja karjerā pirmo "sauso" spēli Stenlija kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!