Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas Rietumu konferences finālā otrdien iekļuva Sentluisas "Blues", kas sērijas izšķirošajā, septītajā, spēlē ar rezultātu 2:1 otrajā pagarinājumā pārspēja Dalasas "Stars".

Mača pirmajā periodā abas komandas divu minūšu laikā guva vārtus – vispirms spēles 14. minūtē precīzs bija Vinss Dans, izvirzot vadībā "Blues", bet tad Matss Cukarello "Stars" vienībai rezultātu izlīdzināja. Turpinājumā pārsvars laukumā piederēja "Blues", kurai otrajā un trešajā periodā pārsvars metienos bija 31:4.

"Stars" pretinieku ofensīvu pamatlaikā izturēja, un cīņa nonāca līdz pagarinājumam. Pirmajās papildlaika 20 minūtēs vārti tā arī netika gūti, bet otrajā pagarinājumā bija jānospēlē sešas minūtes, līdz Pets Marūns guva uzvaru nesošos vārtus. Mirkli pirms tam "Stars" komandai uzvaru gandrīz izrāva Džeimijs Bens, tomēr "Blues" vārtsargs nospēlēja lieliski.

Konferences finālā "Blues" pretinieki būs Kolorado "Avalanche" un Sanhosē "Sharks" pāra uzvarētāji. Šajā duelī rezultāts sērijā ir neizšķirts 3-3. Austrumu konferences finālā spēkosies Karolīnas "Hurricanes" un Bostonas "Bruins".

Līdz šim "Blues" nav izdevies uzvarēt ne Stenlija kausā, ne konferences finālā. Šī ir vecākā NHL komanda bez uzvaras Stenlija kausā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!