Foto: AP/Scanpix /LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa finalsērijas trešajā spēlē ceturtdien, 8. jūnijā, Teodora Bļugera pārstāvētā Lasvegasas vienība "Golden Knights" nenosargāja pārsvaru un viesos pagarinājumā ar 2:3 (1:1, 1:0, 0:1, 0:1) piekāpās Floridas "Panthers".

Tāpat kā pirmajās divās finālspēlēs, Bļugers laukumā nedevās un bija starp rezervistiem. Sērijā līdz četrām uzvarām "Golden Knights" saglabā vadību 2-1, bet nākamais mačs atkal notiks Floridas komandas laukumā.

"Panthers" tā bija pirmā uzvara Stenlija kausa finālsērijās. Floridas komanda zaudēja pirmajās divās spēlēs Lasvegasā, bet 1996. gadā Stenlija kausa finālā "Panthers" ar 0-4 zaudēja Kolorādo "Avalanche", kurā tobrīd viens no līderiem bija Sandis Ozoliņš.

Mača piektajā minūtē Brendons Montors vadībā izvirzīja "Panthers", bet pēc 12 minūtēm Marks Stouns vairākumā panāca izlīdzinājumu. Otrā perioda 15. minūtē "Golden Knights" vēlreiz izmantoja pretinieku noraidījumu, Džonotanam Marčeso panākot 2:1.

Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām "Panthers" nomainīja vārtsargu un tas atmaksājās – vārtu priekšā acīgāks bija Metjū Tkačuks, kurš panāca 2:2. Savukārt uzvaras vārtus "Panthers" labā ar plaukstas metienu pagarinājuma piektajā minūtē guva Kārters Verhēge.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!