Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejista Teodora Bļugera pārstāvētā Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Pitsburgas "Penguins" otrdien piedzīvoja zaudējumu pret Filadelfijas "Flyers" vienību, atzīstot laukuma saimnieku pārākumu ar rezultātu 0:3 (0:0, 0:2, 0:1).

Bļugers spēlē piedalījās kā trešās maiņas uzbrucējs un laukumā pavadīja 18:08 minūtes, no kurām 3:26 minūtes bija skaitliskajā mazākumā. Hokejists izpildīja trīs spēka paņēmienus, divreiz meta pa vārtiem, kā arī uzvarēja piecus no 14 iemetieniem.

Filadelfijas komanda rezultātu atklāja spēles otrajā trešdaļā, kad pa reizei precīzi bija spēles otrā zvaigzne Jakubs Vorāčeks un trešā zvaigzne Džeimss vam Rīmsdaiks.

Savukārt vienu minūti pirms mača beigām ripu tukšos vārtos no savas aizsardzības zonas raidīja Džastins Brauns.

Par spēles pirmo zvaigzni tika atzīts "Flyers" vārtsargs Braiens Eliots, kurš atvairīja 19 viesu komandas metienus, bet Pitsburgas kluba vārtsargs Tristans Džerijs tika galā ar 27 no 29 pretinieku raidījumiem.

Pitsburgas vienība ar 50 spēlēs sakrātiem 67 punktiem ieņem trešo vietu Austrumu konferencē, bet Filadelfijas vienība tikpat mačos guvusi 60 punktus, kas tai ļauj atrasties devītajā pozīcijā austrumos jeb tieši vienu vietu zem Elvja Merzļikina un Matīsa Kivlenieka pārstāvētās Kolumbusas "Blue Jackets" komandas.

Bļugera pārstāvētā komanda tagad var doties Visu zvaigžņu spēles pārtraukumā, bet nākamo maču vienība aizvadīs 31. janvārī, kad mājās uzņems to pašu "Flyers" klubu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!