Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā neveiksmju sēriju svētdien, 10. aprīlī, pārtrauca Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins", bet zaudējumu piedzīvoja Zemgus Girgensons un Bufalo "Sabres".

"Penguins" svētdien ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Našvilas "Predators", pārtraucot četru zaudējumu sēriju. "Pingvīniem", kas sev gatavojas dalībai Stenlija kausā, regulārās sezonas izskaņa nav diez ko veiksmīga – pēdējās desmit spēlēs šī bija tikai trešā uzvara.

Bļugers laukumā bija 11:35 minūtes, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, reizi meta pa pretinieku vārtiem, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Mača piektajā minūtē Sidnijs Krosbijs panāca 1:0 Pitsburgas komandas labā, bet Mets Dušēns neilgi pirms pirmā pārtraukuma izlīdzināja rezultātu. Trešā perioda piektajā minūtē Mets Kazinss vadībā izvirzīja jau "Predators", bet šoreiz "pingvīniem" izdevās atspēlēties – pēc četrām minūtēm vārtus guva Džeisons Cukers. Par spēles galveno varoni kļuva un pirmās zvaigznes godu izpelnījās Krosbijs, kurš "Penguins" uzvaru atnesa pagarinājuma trešajā minūtē, tiekot pie NHL karjerā 1400. rezultativitātes punkta.

Citā NHL mačā sagrāvi piedzīvoja Girgensona pārstāvētā "Sabres", kas ar 0:5 (0:2, 0:2, 0:1) piekāpās pēdējo divu sezonu Stenlija kausa ieguvējiem Tampabejas "Lightning".

Latviešu uzbrucējs nospēlēja 15:24 minūtes, uzvarēja abos iemetienos, bloķēja divus metienus, bet cīņu noslēdza ar negatīvu lietderīgas koeficientu "-2".

"Lightning" rindās ar vārtu guvumiem izcēlās pieci hokejisti – Korijs Perijs, Ondžejs Palats, Brendons Hagels, Ņikita Kučerovs un Ross Koltons.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!