Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārajā čempionātā pirmdien uzvaras izcīnīja Teodora Bļugera pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" un Elvja Merzļikina komanda Kolumbusas "Blue Jackets", bet ar zaudējumu nācās samierināties Zemgum Girgensonam un Bufalo "Sabres".

"Penguins" pagarinājumā ar 2:3 (1:1, 1:1, 0:0, 0:1) piekāpās Kalgari "Flames", bet latviešu uzbrucējs netika pie rezultativitātes punktiem. Bļugers nospēlēja 12:24 minūtes, šoreiz uzvarēja vien divos no desmit iemetieniem, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Pirmajā periodā uz "Flames" kanādiešu uzbrucēja Dilona Dibē precīzo metienu ar golu vairākumā atbildēja Aleksandrs Gaļčeņuks. Otrajā periodā Džareds Makens vadībā izvirzīja jau "Penguins", bet Šons Monahans vairākumā atjaunoja līdzsvaru spēlē. Uzvaru "Flames" nodrošināja Džeika Gencela gūtie vārti 56 sekundes pirms pagarinājuma beigām.

Pēc rezultatīvā iepriekšējā mačā šoreiz bez punktiem palika arī Girgensons, bet "Sabres" ar 2:5 (1:1, 1:2, 0:2) piekāpās Tampabejas "Lightning". Latvijas izlases uzbrucējam nospēlētas 13:47 minūtes, trīs metieni pa vārtiem, divi spēka paņēmieni, uzvarēti četri no pieciem iemetieniem un negatīvs lietderības koeficients "-1".

"Sabres" mača gaitā bija vadībā ar 2:1, bet aizvadīja divus ļoti neveiksmīgus spēles posmus. Otrā perioda vidū Bufalo komanda divus vārtus zaudēja divu minūšu laikā, bet trešā perioda vidus bija vēl katastrofālāks "Sabres" izpildījumā - "Lightning" divus vārtus guva mazākumā viena noraidījuma laikā 49 sekundēs.

"Sabres" rindās vārtus guva Džimijs Vesejs un Sems Reinharts, bet "Lightning" sastāvā izcēlās Ņikita Kučerovs, Mihails Sergačevs, Jannijs Gurdē, Sedriks Pakets un Ondžejs Palats.

Vēl vienā mačā atkal uz soliņa palika Merzļikins, bet "Blue Jackets" ar 1:0 (0:0, 0:0, 1:0) pārspēja Otavas "Senators", kas spēlē bez Rūdolfa Balcera. Merzļikina konkurents uz vietu "Blue Jackets" vārtos Jonass Korpisalo atvairīja visus 25 metienus, otro reizi NHL karjerā aizvadot "sauso" maču.

Mača liktenis tika izšķirts pēdējās trešdaļas pašā sākumā, kad pēc uzvarēta iemetiena metienu izdarīja Zaks Verenskis, bet ripas lidojumu vārtu priekšā pielaboja Olivers Bjerkstrands.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!