Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas hokejistu Teodora Bļugera un Rūdolfa Balcera pārstāvētās komandas otrdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs piedzīvoja zaudējumus, bet latvieši palika bez rezultativitātes punktiem.

Bļugera pārstāvētā Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 1:4 izbraukumā piekāpās Nešvilas "Predators" hokejistiem.

Bļugers šajā mačā spēlēja ceturtajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Braienu Boilu un Dominiku Simonu. Viņš laukumā pavadīja 12:55 minūtes, no kurām 3:12 minūtes nospēlēja mazākumā, izdarīja trīs metienu pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 40% iemetienu un spēli noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -2.

Vienīgos vārtus "Penguins" komandai guva Džeiks Gencels, kurš 34. minūtē izlīdzināja rezultātu 1:1. "Pretadors" rindās precīzi meta Matiass Ekholms, Taners Žano, Ēli Tolvanens un Jakovs Treņins.

Citā mačā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 2:3 pagarinājumā savā laukumā piekāpās Floridas "Panthers" hokejistiem.

Balcers spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā kopā ar Niku Bonino un Metu Nieto, un viņš laukumā pavadīja 11:10 minūtes, no kurām 37 sekundes nospēlēja mazākumā. Latvietis pielietoja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Logans Kutūrs un Nikolā Melošs pirmajā trešdaļā deva "Sharks" komandai vadību ar rezultātu 2:1. Uzvaru "Panthers" komandai nodrošināja Frenks Vatrano, kurš 44. minūtē rezultātu izlīdzināja, bet pagarinājumā pēc nospēlētas 71 sekundes guva uzvaru nesošos vārtus.

Šajā sezonā Bļugers izcēlies ar astoņiem vārtiem un 10 rezultatīvām piespēlēm 44 spēlēs. Balcers 37 spēlēs guvis sešus vārtus un izdarījis 10 rezultatīvas piespēles.

"Penguins" hokejisti ar 81 punktu 61 spēlē ierindojas trešajā vietā Metropolitēna divīzijā, bet Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ar 60 punktiem 59 spēlēs ieņem septīto vietu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!