Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas uzbrucējs Teodors Bļugers piektdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) mačā izcēlās ar divām rezultatīvām piespēlēm, palīdzot viņa pārstāvētajai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru pār Elvja Merzļikina Kolumbusas "Blue Jackets", kamēr citās spēlēs Zemgus Girgensona Bufalo "Sabres" izcīnīja uzvaru, bet Rūdolfa Balcera Sanhosē "Sharks" piedzīvoja neveiksmi.

"Penguins" savā laukumā ar rezultātu 5:3 (3:0, 2:1, 0:2) pārspēja "Blue Jackets".

Bļugers asistēja komandas otrajos un piektajos vārtu guvumos. Vispirms spēles sestajā minūtē pēc viņa un Džeika Gencela piespēlēm ripu Kolumbusas vienības vārtos raidīja Evans Rodrigess, bet mača 39.minūtē pēc Latvijas hokejista un Markusa Petešona piespēlēm Merzļikinu pārspēja Braiens Boils.

Šajā mačā Bļugers laukumā bija 11 minūtes un 49 sekundes, no kurām divas minūtes un 48 sekundes spēlēja mazākumā. Divām rezultatīvām piespēlēm Latvijas hokejists pievienoja četras minūtes uz noraidīto soliņa, vienu spēka paņēmienu, vienu bloķētu metienu, divas atņemtas ripas, sešus zaudētus iemetienus un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu +2.

Tikmēr Merzļikins, kurš spēli sāka no rezervistu soliņa, taču devās sargāt vārtus jau pēc spēles pirmajām sešām ar pusi minūtēm, šajā spēlē atvairīja 40 pretinieku metienus.

Izcīnītā uzvara ļāva Pitsburgas vienībai noslēgt regulāro čempionātu trešajā vietā Metropolitēna divīzijā, kas nozīmē, ka pirmajā "play-off" spēļu kārtā "Penguins" spēkosies ar Ņujorkas "Rangers".

Citā spēlē Girgensona Bufalo "Sabres" mājās ar rezultātu 3:2 (0:0, 0:1, 2:1, 1:0) pagarinājumā pieveica Čikāgas "Blackhawks".

Girgensons laukumā bija 13 minūtes un 28 sekundes, spēlējot arī 58 sekundes mazākumā, un uz ledus pavadītajā laikā četras reizes meta pa pretinieku vārtiem, pa reizei izpildīja spēka paņēmienu un bloķēja pretinieku metienu, uzvarēja piecos no deviņiem iemetieniem, noslēdzot maču ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pamatlaikā "Sabres" labā vārtus guva Teidžs Tompsons un Ouens Pauers, bet uzvaru pagarinājumā nodrošināja Keisija Mitlsteda metiens.

"Blackhawks" rindās pa vienai ripa Bufalo komandas vārtos raidīja Dominiks Kubaliks un Stroms.

Vēl Balcera Sanhosē "Sharks" viesu lomā ar rezultātu 0:3 (0:2, 0:0, 0:1) atzina Sietlas "Kraken" pārākumu.

Balcers laukumā bija 14 minūtes un 43 sekundes, kuru laikā vienu reizi meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja pretinieku metienu un tika pie negatīva lietderības koeficienta -1.

Uzvarētāju rindās vārtus guva Viktors Rasks, Jani Gurds un Ādams Lāšons, kamēr sauso spēli aizvadīja Kriss Drīdgers, kurš atvairīja 24 Sanhosē hokejistu metienus.

Savukārt vārtsargs Artūrs Šilovs nedebitēja NHL un palika uz rezervistu soliņa, viņa pārstāvētajai Vankūveras "Canucks" izbraukumā ar rezultātu 2:3 (1:0, 0:0, 1:2, 0:0, 0:1) piedzīvojot neveiksmi pēcspēles metienu sērijā pret Edmontonas "Oilers".

"Penguins" regulāro čempionātu noslēdza ar 103 izcīnītiem punktiem un septīto vietu Austrumu konferencē, "Blue Jackets" ar 81 punktu ieņēma desmito vietu, pozīciju zemāk ar 75 punktiem ierindojās "Sabres". Savukārt Rietumu konferencē "Canucks" ar 92 punktiem izcīnīja desmito vietu, kamēr "Sharks" 77 izcīnīti punkti deva 12.pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!