Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Latvijas izlases uzbrucējs Teodors Bļugers trešdien, 1. decembrī, guva vārtus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē, tomēr Pitsburgas "Penguins" ar 2:5 (1:2, 1:0, 0:3) piekāpās Edmontonas "Oilers".

Bļugers savus sestos vārtus sezonā guva otrā perioda 60. sekundē, kad bija precīzs "Penguins" pretuzbrukumā, panākot 2:2. Šajā sezonā Bļugeram 23 spēlēs ir seši gūtie vārti un četras rezultatīvas piespēles.

Bļugers mačā laukumā bija 18:15 minūtes, realizēja savu vienīgo metienu pa vārtiem, izdarīja trīs spēka paņēmienus, bloķēja vienu pretinieku metienu, bet viņa lietderības koeficients, lai gan komanda zaudēja, bija pozitīvs "+1".

Pirmajā periodā "Oilers" divas reizes vadībā izvirzīja Zaks Himans. Viņš sākumā precīzs bija septītajā minūtē, tad 15. minūtē Džeks Gencels izlīdzināja rezultātu, bet pēc 81 sekundes Himans guva savus 11. vārtus sezonā un panāca 2:1.

Otrā perioda 60. sekundē Bļugers otro reizi spēlē panāca neizšķirtu pēc Īvana Rodrigesa un Krisa Letanga piespēlēm, un līdzīga cīņa ritēja līdz pēdējās trešdaļas trešajai minūtei, kad "Oilers" vadību atguva pēc Kailera Jamamoto gola. Pēc piecām minūtēm Īvans Bušārs panāca jau 4:2, bet 18. minūtē Konors Makdeivids ripu raidīja jau tukšos "Penguins" vārtos, pieliekot punktu "Oilers" uzvarai.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!