Foto: AFP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers trešdien atgriezās laukumā pēc Covid-19 izslimošanas, un viņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Pitsburgas "Penguins" vienībai ar rezultātu 5:3 pārspēt Sentluisas "Blues".

Bļugers, kurš nebija spēlējis kopš 19. decembra, ar rezultatīvu piespēli palīdzēja Brokam Makginam panākt mača gala rezultātu 5:3. Latvietis 59. minūtē vārtu priekšā precīzi piespēlēja komandas biedram, un Makgins bija precīzs. Šajā sezonā Bļugeram tā bija sestā rezultatīvā piespēle, bet viņa kontā ir arī septiņi vārtu guvumu.

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 15:43 minūtes, kuru laikā arī vienreiz meta pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un uzvarēja 73% iemetienu. 13 sekundes viņš nospēlēja vairākumā, bet 38 sekundes – mazākumā.

"Penguins" hokejisti šajā mačā divreiz bija iedzinējos ar divu vārtu deficītu (0:2 un 1:3). Breidens Šens un Džordans Kairū otrajā trešdaļā deva vadību "Blues" hokejistiem, bet Braiens Rasts 34. minūtē guva pirmos vārtus "Penguins" vienībai. 19 sekundes pēc tam Koltons Pareiko atjaunoja divu vārtu pārsvaru Sentluisas klubam, taču 36. minūtē Rasts vēlreiz bija precīzs.

Trešajā trešdaļā "Penguins" guva trīs vārtus, precīzi metot Sidnijam Krosbijam, Evanam Rodrigesam un Makginam, izcīnot komandai devīto uzvaru pēc kārtas.

NHL Metropolitēna divīzijā "Penguins" ar 43 punktiem 32 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!