Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejists Teodors Bļugers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē izcēlās ar gūtiem vārtiem un palīdzēja Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 3:2 (1:1, 1:0, 0:1, 0:0, 1:0) savā laukumā pieveikt Floridas "Panthers", kas šobrīd ir līgas līdervienība.

Bļugers guva spēles pirmos vārtus, kad mača 14. minūtē lieliski ieņēma vietu vārtu priekšā, sagaidīja piespēli no Krisa Letanga un, neapturot ripu, raidīja to vārtos. Šis viņam bija trešais vārtu guvums un ceturtais rezultativitātes punkts šajā sezonā.

Bļugers uz ledus pavadīja 19:11 minūtes, no kurām 4:22 minūtes nospēlēja mazākumā. Šajā laikā viņš divreiz meta pa vārtiem, pielietoja četrus spēka paņēmienus, bloķēja vienu metienu, uzvarēja 46 % iemetienu un ieguva lietderības koeficientu +1.

Trīs minūtes pēc Bļugera precīzā metiena Frenks Vatrano rezultātu izlīdzināja, bet līdz nākamajam vārtu guvumam bija jāgaida 21 minūte. Otrās trešdaļas beigu daļā Evans Rodrigess atjaunoja "Penguins" vadību, taču Aleksandrs Barkovs trešā perioda trešajā minūtē vēlreiz panāca līdzsvaru uz rezultāta tablo.

Uzvarētājs tika noskaidrots pēcspēles metienus sērijā, kurā "Penguins" labā vārtus guva Braiens Rasts un Džefs Kārters, bet "Panthers" vienībai vienīgo reizi precīzs bija Džonatans Huberdo. Pitsburgas vārtsargs Tristians Džerijs atvairīja 36 pretinieku metienus, bet Sergejs Bobrovskis pretējos vārtos tika galā ar 29 metieniem.

Citā mačā Rūdolfa Balcera pārstāvētā Sanhosē "Sharks" ar rezultātu 1:4 (1:1, 0:2, 0:1) izbraukumā piekāpās Vinipegas "Jets" komandai.

Balcers nospēlēja 18:50 minūtes, no kurām 2:42 minūtes laukumā pavadīja mazākumā. Viņš izdarīja divus metienus pa vārtiem, pielietoja divus spēka paņēmienus un bloķēja vienu pretinieku metienu, bet spēles noslēgumā latvieša lietderības koeficients bija -1.

"Sharks" mača septītajā minūtē pēc Endrū Kogliano precīzā metiena izvirzījās vadība, bet spēles turpinājumā "Jets" guva četrus bezatbildes vārtus. Piecas minūtes vēlāks Kails Konors rezultātu izlīdzināja, otrajā periodā Neits Šmits un Džensens Herkins deva vadību "Jets", bet Pjērs-Luks Dubuā panāca mača gala rezultātu ar metienu tukšos vārtos.

NHL kopvērtējumā "Penguins" ar 14 punktiem 12 spēlēs ierindojas septītajā vietā Metropolitēna divīzijā, bet "Panthers" ar 22 punktiem 14 spēlēs spēlēs ir gan Atlantijas divīzijas, gan visas līgas līdere. Klusā okeāna divīzijā "Sharks" ar 15 punktiem 13 spēlēs ierindojas piektajā vietā, savukārt "Jets" ieņemt trešo vietu centrālajā divīzijā ar 17 punktiem 13 spēlēs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!