Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) spēlē otrdien, 8. martā, laukumā atgriezēs Teodors Bļugers, bet viņa pārstāvētā vienība Pitsburgas "Penguins" ar 3:4 (0:2, 2:1, 1:1) piekāpās Floridas "Panthers".

Bļugers maču aizvadīja speciālā aizsargstiklā, kas viņu pasargā pēc gūtā žokļa lūzuma. Nospēlētajās 13:45 minūtēs latvietis ar rezultativitātes punktiem neizcēlās, bet izdarīja trīs spēka paņēmienus un divreiz meta pa pretinieku vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

"Penguins" pirmā perioda otrajā daļā nepilnu divu minūšu laikā ielaida divus vārtus, nonākot zaudētājos ar 0:2. "Pantērām" ar goliem izcēlās Sems Reinharts un Ārons Ekblads.

Otrajā periodā ceturtajā minūtē deviņu sekunžu laikā "Penguins" pamanījās izlīdzināt rezultātu – precīzi bija Braiens Rasts un Džeiks Gencels. Pitsburgas komanda neizšķirtu nosargāja vien četras minūtes, jo tad Entonijs Diklērs atguva "Panthers" vadību. Pēdējās trešdaļas vidū Karls Verhēge panāca "Panthers" atkal divu vārtu pārsvaru. Nepilnas trīs minūtes pirms pamatlaika beigām Sidnijs Krosbijs samazināja rezultāta starpību, tomēr atlikušajā laikā tikt kaut pie punkta Pitsburgas komandai neizdevās, piedzīvojot zaudējumu ar 3:4.

Hokejists 23. janvārī aizvadītā spēlē pret Vinipegas "Jets" komandu salauza žokli. Bļugeram jau dienu vēlāk tika veikta operācija, pēc kuras tika prognozēts, ka hokejists ierindā atgriezīsies pēc sešām līdz astoņām nedēļām. Tātad viņa atgriešanās tika sagaidīta laika posmā no 7. līdz 21. martam.

Bļugers uz ledus atgriezās jau 15. februārī, ilgu laika posmu aizvadot individuālus treniņus vai treniņus kopā ar komandu, bet bez kontakta. Uzbrucējs šajos treniņos valkāja ķiveri ar visu seju nosedzošu aizsargstiklu, lai pasargātu iepriekš savainoto žokli.

"Penguins" komanda Bļugera prombūtnes laikā izcīnīja tikai astoņas uzvaras 16 spēlēs. Tas piespieda Pitsburgas vienībai (77 punkti 57 spēlēs) atkāpties uz piekto vietu Austrumu konferencē.

27 gadus vecais uzbrucējs šosezon piedalījies 41 spēlē, kurās sakrājis 17 punktus (astoņi vārti un deviņas rezultatīvas piespēles) un lietderības koeficientu +7. Latvijas hokejists bijis uzticamākais komandas uzbrucējs mazākumā, vidēji spēlē laukumā šādās situācijās pavadot 2:06 minūtes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!