Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta kārtējās spēlēs bez rezultativitātes punktiem cīnījās divi Latvijas hokeja uzbrucēji – Teodors Bļugers no Pitsburgas "Penguins" un Rūdolfs Balcers no Sanhosē "Sharks".

Sesto uzvaru pēc kārtas izcīnīja "Penguins", kas ar 4:1 pieveica Bostonas "Bruins", bet Bļugers cīnījās "pingvīnu" trešajā maiņā. Latviešu hokejists laukumā bija 14:39 minūtes, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, uzvarēja sešus no 13 iemetieniem, reizi pielietoja spēka paņēmienu, nopelnīja divas soda minūtes, bet viņa lietderības koeficients bija neitrāls.

Par spēles galveno zvaigzni kļuva Jevgeņijs Malkins, kurš sasniedza 1100 rezultativitātes punktu robežu. Krievu hokejists guva vienus vārtus un izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, vēl ar goliem uzvarētāju rindās izceļoties Īvanam Rodrigesam, Sidnijam Krosbijam un Džeikam Gencelam. "Bruins" rindās vienīgo reizi precīzi meta Mets Grželčiks, kurš spēles septītajā minūtē panāca 1:0 Bostonas komandas labā.

Par vēl vienu no spēles varoņiem kļuva "Penguins" vārtsargs Tristans Džarijs, kurš atvairīja 42 pretinieku metienus.

Tikmēr trīs uzvaru sēriju pārtrauca "Sharks", kas tikai ar 1:2 piekāpās Vegasas "Golden Knights".

Balcers spēlēja "haizivju" ceturtajā maiņā, laukumā pavadīja 13:42 minūtes, divreiz pielietoja spēka paņēmienu, izdarīja vienu metienu pa vārtiem, bet spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Pirmā perioda vidū Makss Pačioreti guva "Golden Knights" pirmos vārtus, bet pēdējās trešdaļas 62. sekundē Marks Stouns panāca jau 2:0. Lai gan piecas ar pusi minūtes pirms spēles beigām Timo Meiers vienus vārtus atguva, panākt neizšķirtu atlikušajā laikā "Sharks" neizdevās.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!