Foto: Reuters/Scanpix/LETA

Zaudējumus Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs pirmdien piedzīvoja Latvijas hokejistu Teodora Bļugera un Zemgus Girgensona pārstāvētās komandas.

Bļugers ar Pitsburgas "Penguins" ar rezultātu 1:2 pēcspēles metienu sērija piekāpās Kalgari "Flames".

Bļugers šajā mačā laukumā pavadīja 16:04 minūtes, kuru laikā bloķēja vienu metienu, uzvarēja 50% iemetienu un iekrāja lietderības koeficientu -1.

Spēles 30. minūtē Milans Lučičs deva vadību "Flames" hokejistiem, bet Džeiks Gencels ar precīzu metienu 53. minūtē rezultātu izlīdzināja. Pamatlaikā uzvarētāju noskaidrot neizdevās, tāpat kā pagarinājumā, tāpēc bija nepieciešami pēcspēles metieni, kuros Džonijs Gudro un Kriss Letangs apmainījās precīziem metieniem, bet septītajā metienu kārtā Mikaels Baklunds nodrošināja uzvaru "Flames" hokejistiem.

Citā mačā Bufalo "Sabres" ar Girgensonu ierindā ar rezultātu 4:7 savā laukumā piekāpās NHL jaunpienācējai Sietlas "Kraken".

Girgensons šajā mačā nospēlēja 10:48 minūtes, no kurām 2:40 uz ledus pavadīja mazākumā. Viņš pielietoja vienu spēka paņēmienu, bloķēja divus metienus, uzvarēja 54% iemetienu un spēli noslēdza ar lietderības koeficientu -1.

"Kraken" labā divus vārtus guva Džereds Makans un Meisons Apltons izcēlās ar diviem vārtu guvumiem, bet reizi precīzi bija Karlsons Susijs, Brendons Tanevs un Džeidens Švarcs. Savukārt "Sabres" rindās divreiz precīzs bija Džefs Skiners, bet reizi vārtu guva Brets Marejs un Dilans Kozens.

Pirmajā trešdaļā "Kraken" panāca rezultātu 3:0. Divreiz "Sabres" panāca divu vārtu deficītu, taču NHL jaunpienācēji šajā mačā parādīja savu pārspēku un nepieļāva atspēlēšanos.

"Penguins" Metropolitēna divīzijā ar 25 punktiem 22 spēlēs ierindojas ceturtajā vietā, savukārt "Sabres" ar 19 punktiem 22 spēlēs ieņem sesto vietu Atlantijas okeāna divīzijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!