Bufalo vietējās amatieru līgas labdarības spēle pretendē uz iekļūšanu Ginesa rekordu grāmatā kā garākais hokeja mačs vēsturē – tā ilga 10 dienas, 10 stundas, trīs minūtes un 21 sekundi, ziņo Ziemeļamerikas mediji.
Mačā, kurā tikās "zilā" un "baltā" komanda, tika fiksēts arī iespaidīgs rezultāts – 1725:1967 "zilās" komandas labā, rezultatīvākais bija uzbrucējs Kenijs Korps ar 267 gūtiem vārtiem. Spēles laukumu, kas atradās Bufalo "Sabres" piederošajā hokeja un izklaides centrā "HarborCenter", atvēlēja Nacionālās Hokeja līgas (NHL) klubs. Klāt bija arī vairāki treneri un fizioterapeiti, kas rūpējās par savainotajiem, apkopjot brūces, tulznas un izdarot masāžas. Četras telpas tika pārveidotas par guļamistabām spēlētājiem, kuri gaidīja savu nākamo maiņu. Spēles vietu neviens no hokejistiem šīs 10 dienas nepameta.

Katru komandu pārstāvēja kopumā 40 spēlētāji, un ik pēc stundas spēle tika uz 10 minūtēm apturēta ledus notīrīšanai. Mača dalībnieki bija lielākoties 40 un 50 gadus veci hokejisti, arī daži bijušie profesionāļi, piemēram, "zilās" komandas vārtsargs Less Kuntars, kurš aizvadījis vairākas spēles NHL Monreālas "Canadiens" sastāvā.

Komandas tika sadalītas septiņu spēlētāju grupās – pieci laukuma spēlētāji, vārtsargs un rezervists, kas mainījās ir pēc četrām stundām. Vairākiem hokejistiem maiņas sanāca ilgākas, lai aizvietotu savainotos biedrus, jo mača noteikumu paredzēja, ka papildus spēlētāju pieteikšanu pēc spēles sākuma nedrīkst veikt. Tā vārtsargs Raiens Martins izlaida vairākas spēles dienas, jo ārsti viņam aizliedza iziet laukumā kakla vīrusa dēļ, bet Nikolass Fetijs spēlēja ar lauztu degunu, jo viņam trāpīja ar ripu.

"Es nezinu, ko jums šobrīd teikt. Es esmu ļoti noguris. Mēs visi esam," izdevums "Sports Illustrated" citē spēles vecāko dalībnieku, 65 gadus veco Alanu Deivisu. "Domāju, būs vajadzīgas vairākas dienas, lai visu saprastu. Ziedojumu apmērs, ko mēs savācām, gan ir neticams."

Šo 10 spēļu dienu laikā tika savākti arī 1,2 miljoni dolāru, kas tiks ziedoti labdarībai, cīņai pret vēzi. Akcijas rīkotāji bija cerējuši iegūt 200 tūkstošus dolāru.

Iepriekšējais, oficiāli reģistrētais garākās hokeja spēles rekords piederēja Albertai Kanādā, tas tika sasniegts 2015. gada februārī un ilga 250 stundas, 3 minūtes un 20 sekundes.

Lai jaunais rekords tiktu oficiāli reģistrēts, spēles rīkotājiem Ginesa rekordu birojā ir jāiesniedz pilns spēles videoieraksts un mača protokols, kas aizņem 54 lapas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!