Foto: hokej.zlin.cz
Latvijas hokejista Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlin" komanda svētdien savā laukumā sīvā cīņā pagarinājumā uzvarēja Triņecas "Ocelari" vienību un iekļuva Čehijas čempionāta ceturtdaļfinālā.

Astotdaļfināla izšķirošajā - piektajā mačā - "Zlin" vienība guva panākumu ar 3:2 (0:1, 2:1, 0:0, 1:0), bet visā sērijā bija labāka ar 3-2.

"Zlin" otrā perioda sākumā nokļuva iedzinējos ar 0:2, taču vēl līdz otrajam pārtraukumam spēja panākt izlīdzinājumu. Savukārt uzvaras vārtus pagarinājuma 50.sekundē guva Zlīnas komandas uzbrucējs Ondržejs Veselijs.

Bukarts spēlēja 19 minūtes un 20 sekundes, kuru laikā izdarīja divus metienus pa vārtiem, spēli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šīs sērijas piecos mačos Bukarts izcēlās ar vieniem gūtajiem vārtiem, kas turklāt bija uzvaru nesošie pirmajā mačā, un trim rezultatīvām piespēlēm.

Ceturtdaļfinālā "Zlin" tiksies ar Prāgas "Sparta" komandu, kas regulāro čempionātu noslēdza otrajā vietā.

Jau ziņots, ka šosezon Čehijas čempionāta regulārajā turnīrā Bukarts 35 spēlēs izcēlās ar 19 gūtiem vārtiem un 12 piespēlēm, savukārt "Zlin" ar 81 punktu 52 spēlēs pamatturnīru noslēdza septītajā vietā, no pirmā sešinieka, kas izslēgšanas spēles ļautu sākt no ceturtdaļfināla, atpaliekot vien par diviem punktiem. Savukārt "Ocelari" regulāro sezonu noslēdza desmitajā pozīcijā.

Izslēgšanas spēlēs netika Jēkaba Rēdliha pārstāvētā Karlovi Vari "Energie", kas pamatturnīru noslēdza pēdējā - 14. - pozīcijā.

Četras vājākās pamatturnīra komandas, tostarp "Energie", saglabājot regulārajā čempionātā izcīnītos punktus, savā starpā izspēlē divu apļu miniturnīru, pēc kura divas vājākās komandas pametīs Čehijas augstāko līgu.

Šī turnīra trešajā kārtā svētdien "Energie" ar 2:3 (2:2, 0:0, 0:1) zaudēja Litvīnovas "Verva" vienībai, tomēr Rēdlihs šoreiz nebija pieteikumā. "Energie" komandai vairs nav cerību iekļūt atpalicēju turnīra labāko divniekā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!