Latvijas uzbrucēji Roberts Bukarts un Māris Bičevskis piektdien Čehijas hokeja ekstralīgas spēlēs atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli katrs.

Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera" savā laukumā ar rezultātu 2:5 (1:0, 1:1, 0:4) zaudēja Hradeckrālovas "Mountfield".

Latvijas hokejists mača astotajā minūtē palīdzēja panākt 1:0, bet otrā perioda sestajā minūtē viņš pats no priekšas ar metienu tukšos vārtos nostiprināja mājiniekiem pārsvaru. Spēles turpinājumā gan viesi guva piecus bezatbildes vārtus.

Ar 20 precīziem metieniem Bukarts ir ekstralīgas otrs labākais vārtu guvējs, bet 38 punkti rezultatīvāko spēlētāju sarakstā viņam dod piekto vietu.

Tikmēr Bičevska vārtu guvums un rezultatīva piespēle neglāba "Mlada Boleslav" no zaudējuma, viņa pārstāvētajai komandai viesos ar rezultātu 4:5 (1:0, 0:2, 3:2, 0:1) papildlaikā zaudējot Česke Budejovices "Motor", kuras rindās bez rezultativitātes punktiem palika uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals un aizsargs Kristofers Bindulis.

Citā mačā vienīgajos komandas vārtos asistēja aizsargi Kristaps Zīle un Ralfs Freibergs, kamēr viņu un Jāņa Jaka pārstāvētā Litvīnovas "Verva" izbraukumā ar 1:5 (0:2, 1:1, 0:2) zaudēja Liberecas "Bīlī Tygrži" ar aizsargu Uvi Jāni Balinski ierindā. Bez punktiem palika aizsargs Kārlis Čukste spēlē, kurā Tršinecas "Ocelārži" viesos ar 1:4 (0:0, 0:2, 1:2) zaudēja Karlovi Vari "Energie", bet citā spēlē "sauso" neveiksmi piedzīvoja aizsargu Oskara Cibuļska un Kristapa Sotnieka pārstāvētā Klado "Rytīrži", kas mājās ar 0:3 (0:2, 0:1, 0:0) atzina Brno "Kometa" pārākumu.

Čehijas ekstralīgas komandu sastāvos ir 11 Latvijas hokejisti. Visaugstāk turnīra tabulā ir Bukarta pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas ar 83 punktiem 42 mačos atrodas otrajā vietā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!