Foto: Reuters/Scanpix
Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas finālistes Vankūveras "Canucks" aizsargam Āronam Roumam līgas vadība otrdien piesprieda četru spēļu diskvalifikāciju par bīstamu spēka paņēmienu pret pretinieku komandas spēlētāju.

Līdz ar to Roums vairs nevarēs palīdzēt savai komandai šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas finālsērijā, jo viņa diskvalifikācija beigsies pēc septītās spēles, ja tāda būs.

Ja finālsērija noslēgsies pirms septītās spēles, tad Rouma diskvalifikācija turpināsies nākamās sezonas regulārā čempionāta sākumā.

Kā ziņots, pirmdien aizvadītajā finālsērijas trešajā spēlē, kurā "Canucks" ar rezultātu 1:8 pamatīgi piekāpās Bostonas "Bruins" vienībai, Roums piecas minūtes pēc cīņas sākuma izdarīja ļoti asu spēka paņēmienu pret pretinieku komandas uzbrucēju Neitanu Hortonu.

Hortons pēc tā vairākas minūtes nekustīgs gulēja uz ledus. Vēlāk viņš tika nogādāts slimnīcā, kur izlemts viņu drošības apsvērumu dēļ paturēt līdz pat rītam. Tiek ziņots, ka viņš ir nomodā un spēj kustēties.

Tomēr "Bruins" komanda otrdien paziņoja, ka Hortons atlikušajās finālsērijas spēlēs vairs nevarēs piedalīties.

Par pārkāpumu Roums saņēma 5+20 minūšu noraidījumu.

"Soda piešķiršanā tika ņemti vērā divi faktori," teica NHL viceprezidents hokeja operācijās Maiks Mērfijs. "Rouma sitiens bija pret visiem noteikumos atļautajiem, un viņš spēka paņēmienu izdarīja ilgāku laiku pēc tam, kad Hortons bija atdevis ripu."

Jau ziņots, ka NHL komandu īpašnieki ierosinājuši piespriest ilgākas diskvalifikācijas hokejistiem, kuri izdara rupjus spēka paņēmienus, traumējot pretiniekus.

Tiek lēsts, ka šajā sezonā smadzeņu satricinājumu guvuši vairāk nekā desmit procenti spēlētāju.

Sērijā līdz četrām uzvarām "Canucks" komanda atrodas vadībā ar rezultātu 2-1. Sērijas ceturtā spēle trešdien notiks Bostonā.

Kā ziņots, "Canucks" Rietumu konferences finālsērijā ar 4-1 uzvarēja Sanhosē "Sharks" vienību, savukārt "Bruins" Austrumu konferences finālsērijā ar 4-3 pārspēja Tampabejas "Lightning" komandu.

"Bruins" komanda Stenlija kausa finālā iekļuvusi pirmo reizi 21 gada laikā, kamēr "Canucks" hokejisti tajā sacenšas pirmo reizi 17 gadu laikā. Turklāt pēdējā NHL komanda no Kanādas, kas ieguva Stenlija kausu, bija 1993.gadā triumfējusī Monreālas "Canadiens" vienība.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!