Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Vankūveras "Canucks" otrdien jau otro reizi pēc kārtas pārspēja Toronto "Maple Leafs".

"Canucks" mājās ar 6:3 (0:1, 2:1, 4:1) uzvarēja "Maple Leafs", kas svētdien papildlaikā zaudēja ar 2:3.

Vārti un divas rezultatīvas piespēles "Canucks" komandā Kvinam Hjūzam, pa diviem vārtiem guva Brendons Saters un Taners Pīrsons, bet tikpat rezultatīvas piespēles nopelnīja Broks Besers un Džonatans Taners Millers. Toronto klubā divi "goli" Džo Tavaresam, kamēr divas piespēles iekrāja Viljamss Nīlanders.

Sešus vārtus uzvarā guva arī Ņujorkas "Islanders", kas savā laukumā ar 6:1 (1:0, 2:1, 3:0) sagrāva Ņujorkas "Rangers".

Entonijs Boviljē "Islanders" rindās guva vārtus un trīsreiz rezultatīvi piespēlēja, 2+1 nopelnīja Džošs Beilijs, bet vārti un viena rezultatīva piespēle Džordanam Eberle un Žanam Gabrielam Pažo. Vienīgos "Rangers" vārtus iemeta Kevins Rūnijs.

Losandželosas "Kings" mājās ar 4:1 (1:0, 2:0, 1:1) uzvarēja Anaheimas "Ducks". Andreass Atanasiu un Bleiks Lizote "Kings" vienībā guva vārtus un divreiz rezultatīvi piespēlēja, bet Karlam Gundstrēmam par vienu piespēli mazāk. Vienīgos "Ducks" vārtus iemeta Kems Faulers.

Tikmēr Dalasas "Stars" savā laukumā ar 5:2 (3:0, 1:1, 1:1) pieveica Detroitas "Red Wings", svinot ceturto uzvaru pēc kārtas.

Džeisons Robertsons uzvaru kaldināja ar vārtiem un rezultatīvu piespēli, kamēr Džeisons Dikinsons pievienoja divas piespēles. Detroitas klubā vārtus guva Valteri Filpula un Dilans Larkins.

Visbeidzot Tampabejas "Lightning" mājās ar 1:4 (0:0, 1:3, 0:1) piekāpās Karolīnas "Hurricanes". Nino Nīderreiters Karolīnas komandā izcēlās ar 1+1, bet Breidens Points guva "Lightning" "goda vārtus".

Jau ziņots, ka Latvijas hokejists Teodors Bļugers otrdien NHL spēlē guva vārtus, palīdzot savai komandai Pitsburgas "Penguins" izcīnīt uzvaru.

"Penguins" mājās ar 7:6 (4:0, 2:0, 1:6) uzvarēja Ņūdžersijas "Devils".

Bļugers vārtus guva otrā perioda otrajā minūtē. Uzbrucējs sekoja savam partnerim Evanam Rodrigesam, kurš uzbrukuma zonā atlēkušo ripu filigrāni piespēlēja Bļugeram, viņam to no tuvas distances raidot vārtos. Latvijas izlases uzbrucējs tobrīd panāca 5:0.

Šajā spēlē Bļugers laukumā pavadīja 16 minūtes un četras sekundes, no kurām trīs minūtes un 16 sekundes nospēlētas mazākumā. Viņš reizi meta pa vārtiem, bloķēja vienu metienu, uzvarēja sešus no 14 iemetieniem un spēli noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Viņš vārtus guva arī pirms divām dienām pret Bufalo "Sabres" komandu, bet pēdējos piecos dueļos Bļugers izcēlies ar diviem vārtiem un tikpat rezultatīvām piespēlēm. Bļugers šosezon 33 spēlēs guvis sešus vārtus un 13 reizes rezultatīvi piespēlējis.

Citā spēlē "Sabres", kurai šosezon kājas muskuļa savainojuma dēļ nevar palīdzēt Zemgus Girgensons, mājās ar 0:2 (0:1, 0:1, 0:0) zaudēja Bostonas "Bruins". Uzvaru Bostonas komandā ar vārtu guvumu sekmēja Breds Maršāns un Konors Kliftons.

Savukārt Kolumbusas "Blue Jackets" viesos ar 1:5 (1:2, 0:3, 0:0) kapitulēja Floridas "Panthers".

Elvis Merzļikins šajā spēlē palika rezervē, bet viņa konkurents Jonass Korpisalo atvairīja 28 no 33 metieniem.

"Blue Jackets" ar 39 punktiem 48 spēlēs Centrālajā divīzijā ieņem astoto pozīciju.

Ierasti NHL regulārajā čempionātā komandas katra aizvada pa 82 mačiem, taču šajā sezonā līdz 16.maijam vienības katra izspēlēs 56 dueļus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!