Foto: stock.xchng
Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta turnīrā piektdien jau 13.uzvaru pēc kārtas izcīnīja Vašingtonas "Capitals" komanda, kurā par vārtsargu treneri strādā latvietis Artūrs Irbe, pagarinot komandas rekordu.

Aizvadītajā mačā "Capitals" ar rezultātu 5:2 (1:1, 1:0, 3:1) savā laukumā pārspēja Atlantas "Thrashers" vienību.

Šajā mačā "Capitals" rindās ar precīziem metieniem izcēlās Aleksandrs Ovečkins, Niklass Bekstrēms, Aleksandrs Sjomins, Džeisons Čimera un Maiks Grīns. Savukārt "Thrashers", kas aizvadīja pirmo maču bez sava aizmainītā pēdējo gadu līdera Iļjas Kovaļčuka, precīzi bija Tubīass Enstrems un Ričs Peverlejs.

Šī ir garākā uzvaru sērija NHL gandrīz deviņu gadu laikā. 13 uzvaru sēriju pēdējo reizi 2001.gadā veica Ņūdžersijas "Devils" komanda, savukārt vēl garāka sērija pēdējo reizi bija tikai 1993.gadā, kad Pitsburgas "Penguins" uzvarēja 17 mačos pēc kārtas.

"Ir grūti spēlēt, ja katra komanda cīnās pret tevi vēl vairāk nekā parasti, jo vēlas kļūt par vienību, kas pārtrauc sēriju," izteicās "Capitals" galvenais treneris Brūss Bodro. "Šādas sērijas laikā mums katrā spēlē jārāda labākais sniegums un tas nav viegli."

Šī "Capitals" komandai bija desmitā uzvara pēc kārtas savā laukumā, kas ir atkārtots vienības rekords. Kaut arī mačs tika izpārdots, "Capitals" arēna "Verizon Center" palika pustkušs, jo daudzi fani sniega vētras dēļ izvēlējās palikt mājās.

NHL regulārā čempionāta kopvērtējumā "Capitals" ar 86 punktiem 58 spēlēs nostiprinājās pirmajā pozīcijā visā līgā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!