Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas izlases hokejisti Andris Džeriņš un Oskars Cibuļskis svētdien palīdzēja Hradeckrālovas "Mountfield" komandai Čehijas čempionāta spēlē ar rezultātu 3:1 (2:1, 0:0, 1:0) viesos apspēlēt Jihlavas "Dukla".

Kaut pirmie vadībā izvirzījās mājinieki, turpinājumā izcēlās tikai "Mountfield" spēlētāji, kuri līdz ar to trijos mačos kopš atgriešanās no Špenglera kausa tikuši pie septiņiem punktiem.

Džeriņš svētdien spēlēja 17 minūtes un 33 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un uzvarēja deviņos no 15 iemetieniem, kuros piedalījās, dueli noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Savukārt Cibuļskis nospēlēja 21 minūti un 37 sekundes, arī veicot divus metienus un paliekot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Džeriņš šosezon Čehijas čempionātā 28 spēlēs ir guvis trīs vārtus un atdevis 13 rezultatīvas piespēles, bet Cibuļskis 37 mačos ticis pie sešiem vārtiem un septiņas reizes asistējis partneriem.

Citā spēlē "sauso" zaudējumu piedzīvoja Roberta Bukarta un Ralfa Freiberga pārstāvētā Zlīnas "Aukro Berani" komanda, viesos ar 0:2 (0:0, 0:1, 0:1) atzīstot Homutovas "Pirāti" pārākumu.

Bukarts spēlēja 22 minūtes un 47 sekundes, divas reizes meta pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības rādītāju -1. Savukārt Freibergs nospēlēja 20 minūtes un 13 sekundes, izceļoties ar trim metieniem, vienu spēka paņēmienu un negatīvu lietderības koeficientu -2.

Bukarts šosezon Čehijas čempionātā 35 spēlēs guvis 14 vārtus un veicis 16 rezultatīvas piespēles, būdams līgas septītais rezultatīvākais hokejists, kamēr Freibergs 37 mačos atzīmējies ar trim vārtiem un 14 rezultatīvām piespēlēm.

Čehijas čempionāta līderpozīcijā ar 76 punktiem 37 spēlēs atrodas Plzeņas "Škoda" komanda, kurai ar 71 punktu seko "Mountfield". Savukārt "Aukro Berani" ar 51 punktu ieņem astoto vietu 14 komandu vidū.

Jau vēstīts, ka aizvadītā gada izskaņā "Mountfield" kopa ar Rīgas "Dinamo" piedalījās prestižajā Špenglera kausa izcīņā. Tieši čehu klubs cīņā par vietu pusfinālā pārspēja Latvijas komandu, tomēr nākamajā mačā arī tas piedzīvoja zaudējumu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!