Foto: F64

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Čukste pievienojies aizvadīto divu sezonu Čehijas ekstralīgas čempionvienībai Tršinecas "Ocelārži", vēsta klubs.

Aizvadīto sezonu Čukste sāka Rīgas "Dinamo" sastāvā, Kontinentālās hokeja līgas (KHL) regulārā čempionātā 34 spēlēs tiekot pie divām rezultatīvām piespēlēm un 39 soda minūtēm. Pēc tam viņš pārcēlās uz Somijas klubu Lahti "Pelicans", un tur aizsargs 15 spēlēs guva vārtus un izdarīja piecas rezultatīvas piespēles, bet trīs izslēgšanas spēlēs pie punktiem netika.

Aizvadītajā sezonā Čukstem pozitīvi Covid-19 testi liedza doties uz Pekinas olimpiskajām spēlēm, bet tagad viņš ar Latvijas izlasi gatavojas pasaules čempionātam Somijā.

"Es nebaidos no smaga darba pie saviem vārtiem un vai pretinieku metienu bloķēšanas, taču esmu arī pietiekoši radošs spēlētājs, lai palīdzētu komandai uzbrukumā. Esmu sajūsmā par iespēju spēlēt komandā, kas darbojas ātri, cīnās smagi un spēlē organizēti," kluba paziņojumā citēts Čukste.

Iepriekš Čukste četras sezonas spēlēja Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) Kvinipakas Universitātes vienībā. Viņu ar 130. numuru 2015. gada NHL draftā izvēlējās Sanhosē "Sharks", tomēr profesionāļa karjera Ziemeļamerikā viņam nebija gara. AHL Sanhosē "Barracuda" sastāvā viņš septiņās cīņās guva vienus vārtus, bet ECHL čempionātā Orlando "Solar Bers" rindās 16 spēlēs guva vienus vārtus un atdeva trīs rezultatīvas piespēles.

2020./2021. gada sezonā "Ocelārži" rindās par Čehijas čempionu kļuva latvietis Ralfs Freibergs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!