Foto: Reuters/Scanpix

Uzvaru Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlē sestdien izcīnīja latviešu uzbrucēja Kaspara Daugaviņa pārstāvētā Otavas "Senators" komanda, kas pēcspēles metienu sērijā ar 4:3 (3:0, 0:3, 0:0, 0:0, 1:0) izbraukumā pieveica Filadelfijas "Flyers".

Daugaviņš, kurš iepriekšējā mačā guva savus piektos vārtus šosezon, šoreiz uz ledus pavadīja astoņas minūtes un 44 sekundes, kuru laikā veica divus metienus pa vārtiem, izpildīja trīs spēka paņēmienus un bloķēja vienu metienu. Viņš cīņu noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Šajā mačā "Senators" pirmajā trešdaļā izvirzījās vadībā ar 3:0, bet "Flyers" otrajā atspēlējās un panāca 3:3. Turpinājumā rezultāts vairs nemainījās un uzvarētāju nācās noskaidrot pēcspēles metienos, kuros ar 2:1 pārāki bija viesi.

"Senators" labā pamatlaikā pa vieniem vārtiem guva Džeisons Speca, kapteinis Dāniels Alfredsons un Kriss Nīls, bet uzvaru nesošo pēcspēles metienu realizēja Speca.

Savukārt "Flyers" komandā pa reizei precīzi bija Veins Simondss, Šons Koturjērs un Breidons Koberns.

Daugaviņš šosezon laukumā tagad devies 62 NHL spēlēs, gūstot piecus vārtus un veicot sešas rezultatīvas piespēles, kā arī iekrājot negatīvu lietderības koeficientu -3.

NHL Austrumu konferences kopvērtējumā "Senators" ar 90 punktiem 78 spēlēs nostiprinājās septītajā vietā, bet "Flyers" hokejisti ar 99 punktiem atrodas konferences piektajā pozīcijā.

Četras kārtas pirms regulārā čempionāta beigām "Senators" devītajā vietā esošo Bufalo "Sabres" vienībai atkal apsteidz par četriem punktiem un var justies drošāk par neizkrišanu no Stenlija kausa zonas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!