Foto: AP/Scanpix

Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ar vārtu guvumu un rezultatīvu piespēli palīdzēja viņa pārstāvētajai Šveices komandai Ženēvas "Servette" ar uzvaru ceturtdien sākt 87.Špenglera kausa izcīņu.

"Servette" ar rezultātu 5:0 (1:0, 1:0, 3:0) pārspēja Amerikas Hokeja līgas (AHL) komandu Ročestras "Americans".

Daugaviņš guva komandas pirmos vārtus, kad spēles 12.minūtē mazākumā aizskrēja pretuzbrukumā un pēc komandas biedra piespēles raidīja ripu vārtos. Tāpat viņš ar rezultatīvu piespēli palīdzēja gūt otros vārtus.

Latviešu uzbrucējs šajā mačā spēlēja trešajā uzbrucēju virknējumā, un laukumā bija ļoti pamanāms. Viņš šajā izdarīja arī trīs metienus pa pretinieku vārtiem, kā arī nopelnīja pozitīvu lietderības koeficentu "+1". Tāpat otrās trešdaļas izskaņā Daugaviņš saņēma sitienu ar nūju pa seju, un "Americans" spēlētājs tika noraidīts līdz spēles beigām.

Uzvarētājiem ar precīziem metieniem izcēlās arī Garets Stefords, Metjū Lombardi, Jurajs Simeks un Kodijs Elmots.

Arī šogad Špenglera kausa izcīņas sistēma nav mainījusies. Seši klubi sadalīti divās grupās. Grupu uzvarētāji iekļūs pusfinālā, bet otrās un trešās vietas izspēlēs ceturtdaļfinālu.

"Torriani" grupā spēlē Ženēvas "Servette", Maskavas CSKA no KHL un Ročestras "Americans", bet "Cattini" grupā cīnās – vēl viena Šveices komanda "Davos", Vitkovices "Steel" no Čehijas un Kanādas izlase.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!