Foto: AFP/Scanpix
Latviešu uzbrucējs Kaspars Daugaviņš ir pārliecināts, ka pēc pirmo vārtu gūšanas Nacionālajā hokeja līgā (NHL) viņš sāks spēlēt drošāk, Otavas "Senators" komandas spēlētājs izteicās intervijā "Latvijas Radio".

Pagājušās nedēļas sākumā Daugaviņš tika izsaukts no fārmkluba Binhemtonas "Senators", kas spēlē Amerikas hokeja līgā (AHL), bet svētdien latvietis guva savus pirmos vārtus NHL karjerā, palīdzot "Senators" ar 3:2 pieveikt Toronto "Maple Leafs" vienību un izcīnīt sesto uzvaru pēc kārtas.

Tomēr jau nākamajā rītā Daugaviņš tika nosūtīts atpakaļ uz Binhemtonas komandu, bet jau uzreiz Otavas kluba vadība piebilda, ka tas darīts, lai spēlētājs veiktu gudrības zobu operāciju.

"Pēc pirmā gola jūtos drošāk un vairs nav panika pirms katra metiena. Tagad pašam būs vieglāk spēlēt," Daugaviņš uzsvēra intervijā. "Gribētos nostiprināties Otavas sastāvā. Lai to paveiktu, man būs jādara melnais darbs un jāspēlē vienkārši, nevis skaisti - spēle mazākumā, metienu bloķēšana, ripas dabūšana dziļumā un situāciju izveidošana no stūriem."

Pirms šī izsaukuma Daugaviņš bija NHL aizvadījis tikai vienu spēli, bet tagad viņš jau pieplusojis vēl četras.

"Esmu piecus gadus cīnījies Ziemeļamerikā, lai iegūtu iespēju, un tikai šī ir pirmā īstā. Pirmā spēle NHL bija caurumu lāpīšanai, kad daudziem spēlētājiem bija traumas," atzina Daugaviņš. "Tagad man dod īstu iespēju un jāizmanto tā, jo citas var nepienākt. Cerams, līdz sezonas beigām nebūs veselības problēmu, lai varētu spēlēt."

Daugaviņš uzsvēra, ka lielākais konkurents ir viņš pats. "Esmu ar divvirziena kontraktu, tāpēc katrā spēlē jārāda labākais sniegums, lai paliktu augšā. Katru dienu jānāk uz treniņiem un spēlēm ar simtprocentīgu atdevi."

"Sezonas sākumā viss bija atkarīgs no mana snieguma AHL, lai iegūtu iespēju lielajā komandā, bet tagad tas pats sniegums jārāda NHL," stāstīja latvietis.


Kā ziņots, Daugaviņš kļuvis par 12.latviešu hokejistu, kuram izdevies gūt vārtus NHL. Pirms viņa to bija paveikuši arī Helmuts Balderis-Sildedzis, Grigorijs Panteļejevs, Sandis Ozoliņš, Sergejs Žoltoks, Kārlis Skrastiņš, Herberts Vasiļjevs, Kaspars Astašenko, Raitis Ivanāns, Jānis Sprukts, Mārtiņš Karsums un Oskars Bārtulis.

Otrdien viņam Binhemtonā tiks veikta gudrības zoba operācija, bet jau nedēļas nogalē latvietis varētu atgriezties laukumā Otavas "Senators" sastāvā.

Četrās NHL aizvadītajās šīs sezonas spēlēs Daugaviņš pie citiem rezultativitātes punktiem nav ticis, nopelnījis četras soda minūtes un negatīvu lietderības koeficientu -1.

Visās piecās līdz šim aizvadītajās NHL spēlēs Daugaviņš vēl nav piedzīvojis nevienu zaudējumu.

Pirms tam šosezon aizvadītajos septiņos AHL mačos Daugaviņš izcēlās ar četriem gūtajiem vārtiem un divām rezultatīvām piespēlēm.

Daugaviņš aizvadītajā vasarā parakstīja jaunu divvirzienu līgumu uz vienu sezonu, kuras laikā latvietis saņems 600 000 ASV dolāru (310 476 latus). Tiesa, Daugaviņa līgumā ar Otavas "Senators" ir punkts par iespēju pārtraukt to, ja līdz 15.decembrim Daugaviņš nebūs aizvadījis vismaz desmit spēles NHL.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gadā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!