Foto: Publicitātes foto
Nacionālās hokeja līgas (NHL) komanda Otavas "Senators" piedāvājusi Latvijas uzbrucējam Kasparam Daugaviņam pagarināt līgumu, vēsta portāls "slam.canoe.ca", atsaucoties uz ziņu aģentūru QMI.

Daugaviņa pašreizējais līgums noslēgsies 1.jūlijā.

Līdzīgi kā latviešu aizsarga Artūra Kuldas gadījumā ar jauno NHL komandu Vinipegas "Jets", "Senators" Daugaviņam piedāvājusi kvalifikācijas līgumus, kas paredz, ja spēlētājam aizvadītajā sezonā alga bija zem 660 000 ASV dolāru (324 720 latiem), tad jaunajam līgumam jābūt 110 procentu apmērā no iepriekšējā. Ja līgums bijis līdz miljonam dolāru (492 000 latu), tad jaunajam jābūt 105 procentu apmērā, bet, ja iepriekšējais līgums bija virs miljona dolāru, tad jaunajam jābūt tikpat lielam.

Kā ziņots, Daugaviņš aizvadītajā sezonā kopā ar Binhemtonas "Senators" komandu kļuva par Amerikas hokeja līgas (AHL) Kaldera kausa ieguvēju.

23 Kaldera kausa izcīņas spēlēs Daugaviņš guva 10 vārtus un izpildīja 10 rezultatīvas piespēles, kā arī tika pie pozitīva lietderības koeficienta +8. Latvietis kļuva par Kaldera kausa izcīņas ceturto rezultatīvāko hokejistu.

Daugaviņš tādējādi kļuva par trešo Kaldera kausā triumfējušo Latvijas hokejistu pēc Raita Ivanāna, kurš 2004.gadā triumfēja ar Milvoki "Admirals" komandu, un Kuldas, kurš to 2008.gadā paveica Čikāgas "Wolves" komandas sastāvā.

Daugaviņu "Senators" komanda jauno spēlētāju draftā 2006.gādā izvēlējās trešajā kārtā ar kopējo 91.numuru.

Otavas kluba sastāvā Daugaviņš līdz šim NHL aizvadījis tikai vienu spēli.

Iepriekš savu nākotnes plānu kontekstā Daugaviņš neizslēdza iespēju vasarā pārcelties uz Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo", kam pieder tiesības uz hokejistu, taču tikai tādā gadījumā, ja viņam vairs nebūs nekādu izredžu iekļūt kādā no NHL klubiem.

Kā zināms, 1.jūlijā līgums ar Dalasas "Stars" vienību beigsies aizsargam Kārlim Skrastiņam.

Savukārt Ivanānam joprojām ir spēkā vienošanās ar Kalgari "Flames" komandu, bet Oskars Bārtulis arī nākamajā sezonā būs Filadelfijas "Flyers" vienības īpašums.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!