Foto: Zigismunds Zālmanis (NIKON)
Deviņus gadus vecs latviešu izcelsmes zēns Roberts Jansons 31.decembrī būs nūju padevējs Nacionālās hokeja līgas (NHL) komandas Vašingtonas "Capitals" treniņā pirms dienu vēlāk gaidāmās NHL "Winter Classic" spēles.

Pēdējo mēnesi "Capitals" komandas bērnu klubiņā tika rīkots konkurss, kura uzvarētājs ieguva iespēju būt par nūju padevēju vienības treniņā. Tajā piedalījās vairāk nekā 50 bērni vecumā no astoņiem līdz 14 gadiem, kas rakstīja esejas kāpēc tieši viņiem būtu jāiegūst iespēja doties uz spēli.

"Winter Classic" spēle notiks ceturto gadu pēc kārtas un tajā Pitsburgas "Penguins" komanda uzņems "Capitals" vienību, kurā par vārtsargu treneri strādā latvietis Artūrs Irbe.

"Vēlētos doties uz "Winter Classic" spēli, jo esmu ļoti liels "Capitals" fans, tomēr tas nebūs viegli, jo mans tētis ir no Filadelfijas un mīl TIKAI "Flyers" komandu," esejā rakstīja Roberts. "Vienīgā, kas fano par "Capitals" kopā ar mani ir mamma. Pagājušajā gadā viņa ārstējās no krūts vēža, bet mēs tāpat skatījāmies "Capitals" mačus. Mums nav lielas iespējas kaut kur doties, tāpēc labprāt redzētu "Winter Classic". Kaut šis bijis smags gads, man joprojām ir labas atzīmes un neesmu izlaidis nevienu hokeja treniņu vai spēli."

Jansons, kurš ir "Capitals" komandas bērnu kluba biedrs kopš februāra, kopa ar vecākiem Māri un Sonju iegūs iespēju doties uz spēli, pavadīt divas naktis viesnīcā, kā arī saņems ceļojumu kuponu 250 dolāru (133 latu vērtībā).

"Pati aizraujošākā ceļojuma daļa būs spēles skatīšanās un satikšanās ar hokejistiem," teica Jansons.

Par savu mīļāko hokejistu Jansons uzskata "Capitals" komandas labās malas uzbrucēju Maiku Knubli, jo arī viņš ir latviešu izcelsmes. "Tāpat man patīk viņa stratēģijas. Man patīk kā viņš spēlē."

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!