Foto: LETA

Latvijas izlases hokejists Andris Džeriņš otrdien pēc traumas sadziedēšanas atgriezās Hradeckrāloves "Mountfield" komandas sastāvā, izceļoties ar rezultatīvu piespēli Čehijas čempionāta spēlē.

Džeriņš savainojuma dēļ nebija spēlējis iepriekšējos deviņos "Mountfield" mačos, bet šoreiz darbojās ceturtajā uzbrucēju virknējumu.

Latvieša atgriešanās gan neglāba "Mountfield" no zaudējuma, jo klubs savā laukumā ar 1:4 (0:1, 0:3, 1:0) zaudēja Plzeņas "Škoda" komandai.

Džeriņš 67 sekundes līdz pamatlaika beigām asistēja Martinam Štajnoham, kurš iemeta mājinieku goda vārtus.

Latvietis spēlēja 13 minūtes un 27 sekundes, reizi meta pa vārtiem, uzvarēja septiņos no 11 iemetieniem un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

"Mountfield" cieta otro zaudējumu pēdējos sešos mačos.

Džeriņš šosezon 14 spēlēs guvis četrus vārtus un atdevis sešas rezultatīvas piespēles.

Tikmēr citā spēlē Roberta Bukarta pārstāvētā "Zlīn" savās mājās ar 0:4 (0:2, 0:1, 0:1) zaudēja Prāgas "Sparta" komandai.

Bukarts, kurš svētdien izlaida iepriekšējo "Zlīn" maču, šoreiz nospēlēja 17 minūtes un 34 sekundes, pa vārtiem nemeta, bloķēja vienu metienu un spēli beidza ar neitrālu lietderības rādītāju.

Uzvarētājiem vārtsargs Jakubs Škareks atvairīja 18 Zlīnas hokejistu metienus.

"Zlīn" cieta trešo zaudējumu pēc kārtas.

Šosezon Bukarts 19 spēlēs ir guvis deviņus vārtus un deviņas reizes asistējis partneriem, ar 18 punktiem būdams kluba rezultatīvākais spēlētājs, bet visā līgā ieņemot devīto vietu.

Ar 35 punktiem 23 spēlēs Mountfield" ieņem piekto vietu kopvērtējumā, kamēr "Zlīn" ar 24 punktiem 20 mačos ir 12. pozīcijā 14 komandu vidū.

Bukarts "Zlīn" komandai pievienojās pērn novembrī, bet Džeriņš "Mountfield" rindas papildināja starpsezonā. Abi uzbrucēji pirms tam pārstāvēja Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas klubu Rīgas "Dinamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!