Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals svētdien guva savus pirmos vārtus Čehijas hokeja ekstralīgā, palīdzot Plzeņas "Škoda" komandai izcīnīt uzvaru.

"Škoda" sezonas otrajā spēlē savā laukumā ar 3:2 (1:0, 1:1, 1:1) pārspēja Tršinecas "Ocelārži" komandu.

Dzierkals vārtus guva mača 14. minūtē, kad vairākumā pēc paša metiena uztvēra atlēkušo ripu un ar atkārtotu raidījumu meta to tīklā. Latvijas izlases uzbrucējs spēlēja 22 minūtes un 53 sekundes, kuru laikā trīsreiz meta pa vārtiem, tika pie divām soda minūtēm un negatīva lietderības koeficienta -1.

Pārējie pieci Latvijas hokejisti Čehijas ekstralīgā svētdien palika bez rezultativitātes punktiem.

Uzvaru svinēja aizsarga Uvja Jāņa Balinska pārstāvētā Litvīnovas "Verva", kas mājās ar 3:2 (1:1, 0:0, 1:1, 0:0, 1:0) pēcspēles metienu sērijā uzveica Liberecas "Bili Tygri". Tāpat panākums aizsargam Kristoferam Bindulim un viņa pārstāvētajai Českes Budejovices "Motor", kas savā laukumā ar 7:5 (1:2, 5:2, 1:1) guva virsroku pār Kladno "Rytīrži".

Turpretī zaudējumu piedzīvoja uzbrucēja Roberta Bukarta un aizsarga Gunta Galviņa pārstāvētā Vītkovices "Ridera", kas viesos ar 1:4 (0:1, 1:1, 0:2) atzina Karlovi Vari "Energie" pārākumu. Neveiksme arī uzbrucēja Māra Bičevska pārstāvētajai "Mlada Boleslav", kas mājās ar 3:4 (1:1, 2:0, 0:3) zaudēja Pardubices "Dynamo".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!