Latvijas uzbrucējs Mārtiņš Dzierkals pirmdien izcēlās ar rezultatīvu piespēli Čehijas hokeja ekstralīgas izslēgšanas turnīra trešajā mačā, viņa pārstāvētajai Plzeņas "Škoda" komandai piedzīvojot neveiksmi.

"Škoda" izbraukumā ar rezultātu 3:5 (0:1, 1:2, 2:3) piekāpās "Mlada Boleslav" ar uzbrucēju Māri Bičevski sastāvā, "play-off" pirmās kārtas sērijā līdz trīs uzvarām nonākot iedzinējos ar 1-2.

Dzierkals spēles 53.minūtē piespēlēja Martinam Langam, kurš raidīja ripu vārtos, tobrīd izvirzot vadībā Plzeņas vienību ar rezultātu 3:2.

Dzierkals šajā mačā uz ledus bija 16 minūtes un 58 sekundes, kuru laikā divas reizes meta pa pretinieku vārtiem, izpildīja vienu spēka paņēmienu, bloķēja vienu pretinieku metienu un noslēdza spēli ar neitrālu lietderības koeficientu.

Tikmēr Bičevskis uzvarētāju vienības rindās laukumā pavadītajās 16 minūtēs un vienā sekundē izpildīja vienu metienu pa pretinieku vārtiem, bloķēja divus pretinieku metienus, uzvarēja astoņos no 14 iemetieniem un sakrāja pozitīvu lietderības koeficientu (+1).

Astoņas komandas izslēgšanas turnīra pirmajā kārtā cīnās par tiesībām spēlēt ceturtdaļfinālā, kur tikušas regulārā čempionāta labākās četras vienības, tajā skaitā arī aizsarga Kristofera Binduļa pārstāvētā Česke Budejovices "Motor".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!