Foto: TASS/Scanpix/LETA

Starptautiskās Hokeja federācijas (IIHF) prezidents Renē Fāzels pirmdien ieradies Minskā, lai tiktos ar Aleksandru Lukašenko, pret kuru kopš augusta sākuma Baltkrievijā nerimst tautas protesti, vēsta aģentūra "BelTa".

Lukašenko Fāzelam garantējis, ka Baltkrievijas viesiem pasaules hokeja čempionāta laikā nekādas briesmas nedraudētu. Viņš norādīja, ka ne koronavīrusa situācija, ne politiskā situācija valstī nesagādāšot nekādas problēmas.

Lukašenko jau iepriekš uzsvēris, ka neredz nekādu pamatu pasaules čempionāta pārcelšanai no Minskas uz citas valsts pilsētu. Minskas hokeja arēnas ja rīt būtu gatavas sacensībām, paudis Lukašenko.

Piektdien Dānija paziņoja, ka nevēlas doties uz 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, ja tas notiks Minskā. Jau ilgāku laiku dažādas valstis un sabiedriskās organizācijas aicinājušas čempionātu pārcelt. Tomēr Fāzels apņēmies darīt visu, lai turnīrs notiktu Minskā.

2021. gada pasaules čempionātu šogad jāuzņem Minskai un Rīgai, taču Latvijas valdība nevēlas rīkot turnīru kopā ar Baltkrieviju, jo tās pašpasludinātā prezidenta Aleksandra Lukašenko režīms pielieto represijas pret mierīgajiem protestētājiem.

Jau vēstīts, Baltkrievijas Hokeja federācijas prezidents Dmitrijs Baskovs tiek saistīts ar Minskā notikušu uzbrukumu, pēc kura mira tā sauktā "Pārmaiņu pagalma" iedzīvotājs Romāns Bondarenka.

Paredzēts, ka Latvija un Baltkrievija kopā rīkos 2021. gada pasaules hokeja čempionātu, tomēr pēc notikumiem Baltkrievijā vēl lems, vai šajā valstī turnīrs varēs risināties.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!