Foto: Kadrs no video

Latvijas hokeja izlasei divās pārbaudes spēlēs izbraukumā pret Šveices valstsvienību jābūt gataviem taktiskajās ziņā, taču svarīgi būs arī "ieslēgt" kājas, lai varētu tikt līdzi pretinieku ātrajam spēles stilam, intervijā Latvijas Hokeja federācijas (LHF) preses dienestam sacīja komandas kapteinis Kaspars Daugaviņš.

Latvijas un Šveices izlases piektdien maču aizvadīs Lozannā, bet sestdien tās spēkosies Klotenē.

Sastāvā Latvijas izlase uz šīm spēlēm devusies ar trīs vārtsargiem, deviņiem aizsargiem un 15 uzbrucējiem.

"Šveice ir ātra un tehniska komanda. Viņi cenšas ar ātrumu un meistarību apspēlēt pretiniekus. Jābūt gataviem taktiski. Zinām, ko mēs gribam spēlēt, un galvenais arī kājas "ieslēgt", jo būs jātiek līdzi," norādīja Daugaviņš.

"Mēs cenšamies spēlēt cieši un neļaut pretiniekam izveidot ātros uzbrukumus, bet pie viņu kļūdām pašiem vajag skriet pretuzbrukumos un sodīt viņus," uzsvēra kapteinis.

Daugaviņam šīs būs pirmās pārbaudes spēles Latvijas izlasē šajā sagatavošanās ciklā, jo viņš komandai pievienojās šonedēļ.

Treniņnometnes ievadā Latvijas hokejisti aizvadīja divas pārbaudes spēles ar Austriju, abās ar 3:2 svinot uzvaru pēcspēles metienos, bet pagājušajā nedēļā latvieši divas reizes ar 2:3 piekāpās somiem.

Sagatavošanās posmu Vītoliņa vadītā komanda noslēgs ar cīņām 3. un 4. maijā "Arēna Rīga" pret Norvēģijas komandu. Visas biļetes uz Latvija - Norvēģija pārbaudes spēlēm jau ir izpārdotas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!