Foto: Reuters/Scanpix

Neveiksmi Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta mačā piektdien piedzīvoja latviešu uzbrucēja Zemgus Girgensona pārstāvētā Bufalo "Sabres" komanda, kas savā laukumā ar 0:1 (0:0, 0:1, 0:0) piekāpās Floridas "Panthers" vienībai.

Vienīgos vārtus šajā duelī mača 24.minūtē guva Šons Bergenheims, kamēr "Panthers" vārtsargs Robertos Longo tika galā ar visiem 26 "Sabres" hokejistu izpildītajiem metieniem.

Girgensons nospēlēja 17 minūtes un 56 sekundes, veicot vienu metienu un trīs spēka paņēmienus. Tāpat latvieša rēķinā divas soda minūtes par rupjību, trīs bloķēti metieni un septiņi uzvarēti iemetieni no 15, cīņu noslēdzot ar neitrālu lietderības koeficientu.

Līdz ar to "Sabres" pirmajās piecās NHL sezonas spēlēs cietuši jau četrus zaudējumus.

Kā zināms, "Sabres" komandu vada bijušais Latvijas izlases galvenais treneris Teds Nolans.

Pašlaik 20 gadus vecais Girgensons pagājušajā sezonā NHL 70 mačos guva astoņus vārtus un veica 14 rezultatīvas piespēles.

Kā zināms, šajā sezonā "Sabres" treneru kolektīvam pievienojušies vēl divi bijušie Latvijas izlases treneri Artūrs Irbe un Toms Kūlens.

Iepriekšējā sezonā "Sabres" komanda 82 spēlēs tika vien pie 52 punktiem, kļūstot par vājāko visā līgā.

Pašlaik pēc pieciem aizvadītiem mačiem "Sabres" Austrumu konferences kopvērtējumā ar diviem punktiem ir pēdējā, 16.vietā, kamēr Atlantijas divīzijas ietvaros arī ieņem pēdējo - astoto - pozīciju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!