Foto: AP/Scanpix/LETA

Nacionālajā hokeja līgā (NHL) regulārās sezonas sākumā otro uzvaru pēc kārtas ceturtdien, 20. oktobrī, izcīnīja Elvis Merzļikins un Kolumbusas "Blue Jackets", bet Bufalo "Sabres" un Zemgus Girgensons tika jau pie trešās uzvaras četrās spēlēs.

Merzļikins ceturtdien atvairīja 23 no 26 metieniem, bet "Blue Jackets" pēdējā trešdaļā guva četrus vārtus un ar 5:3 (0:2, 1:1, 4:0) pieveica Našvilas "Predators". "Blue Jackets" sezonu sāka ar trīs zaudējuiem, bet tagad guva otro uzvaru pēc kārtas.

Pirmajā periodā Taners Dženats un Raiens Džonsons panāca 2:0 "Predators" labā. Otrās trešdaļas izskaņā Džeiks Bīns vienus vārtus atguva, bet drīz vien Jakovs Trenins atjaunoja Našvilas komandai divu vārtu pārsvaru.

Pēdējā trešdaļā "Blue Jackets" spēja lauzt spēles gaitu, pārņēma iniciatīvu un tika pie uzvaras. Jau 38. sekundē Džonijs Gudro guva savus trešos vārtus sezonā, 13. minūtē Džastins Denforts izlīdzināja rezultātu, bet nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām Niks Blankenburgers guva "Blue Jackets" uzvaras vārtus. Pēdējā minūtē Gudro raidīja ripu jau tukšajos "Predators" vārtos, nodrošinot Kolumbusas komandai uzvaru ar 5:3.

Trešo uzvaru četrās spēlēs guva "Sabres", kas ar 6:3 (3:1, 1:1, 2:1) pieveica Kalgari "Flames", uzvarētājiem ar savu pirmo "hat trick" NHL karjerā izceļoties Aleksam Takam.

Girgensons nospēlēja 13:21 minūti, bet pie rezultaivitātes punktiem netiekot. "Sabres" kapteiņa asistents uzvarēja piecos no desmit iemetieniem, bloķēja vienu metienu, bet viņa lietderības koeficients bija "+1".

Spēles piektajā minūtē Endrū Mandžapane vadībā izvirzīja "Flames", bet tad septiņu minūšu laikā "Sabres" sarūpēja "aukstu dušu" saviem pretiniekiem. Dilans Kouzenss izlīdzināja rezultātu, pēc četrām minūtēm Rasmuss Dālins panāca 2:1, bet vēl pēc divām ar pusi minūtēm Keisijs Mitelstads palielināja "Sabres" pārsvaru līdz 3:1.

Otrā perioda 46. sekundē Alekss Taks panāca jau 4:1 "Sabres" labā, bet Trevors Lūiss trīs sekundes pirms pārtraukuma vienus vārtus atguva. Pēdējās trešdaļas sākumā Ņikita Zadorovs atjaunoja intrigu mačā, samazinot rezultāta starpību līdz minimumam, bet Taks vairākumā guva savus otros vārtus spēlē, panākot 5:3 Bufalo komandas labā.

Mača izskaņā Tačs tika pie "hat trick", raidot ripu jau tukšos pretinieku vārtus. Sākotnēji spēles protokolā Takam trešo vārtu guvumā nebija piespēlētāju, bet jau pēc mača beigām kā rezultatīvo piespēļu autori tika norādīti Girgensons un Rasmuss Asplunds. Vēlāk Girgensona uzvārds atkal izņemts, bet viņa vietā kā pirmais piespēlētājs uzrādīts Rasmuss Dālins.

Pie trešās uzvaras četrās spēlēs tika arī Pitsburgas "Penguins", kas bez savainotā Teodora Bļugera ar 6:1 (3:0, 1:0, 2:1) sagrāva Losandželosas "Kings". "Penguins" vadība cer, ka Bļugers pēc "ķermeņa augšdaļas" traumas izārstēšanas varētu atgriezties ierindā jau tuvākajās spēlēs, tomēr mačā pret "Kings" latvietis vēl nebija komandas pieteikumā.

"Kings" labā vienīgos vārtus mača izskaņā guva Karls Grundstrēms, bet "Penguins" rindās izcēlās Jans Rutta, Džeiks Gencels, Rikards Rakels, Džefs Petrijs, Džefs Kārters un Raiens Pēlings.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!