Foto: AP/Scanpix/LETA

Latvijas hokejisti Zemgus Girgensons un Rūdolfs Balcers ceturtdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) regulārā čempionāta spēlēs savu komandu sastāvos piedzīvoja zaudējumus.

Girgensona pārstāvētā "Sabres" ar rezultātu 2:3 savā laukumā piekāpās Monreālas "Canadiens".

Girgensons šajā mačā spēlēja ceturtajā virknējumā ar Peitonu Krebsu un Kailu Okposo. Viņš laukumā pavadīja 13:11 minūtes, no kurām 53 sekundes nospēlēja mazākumā. Latvietis izdarīja trīs metienus pa vārtiem un pielietoja vienu spēka paņēmienu, kā arī uzvarēja 29% iemetienu. Spēli latvietis noslēdza ar neitrālu lietderības koeficientu.

Brendans Galagers mača 14. minūtē deva vadību "Canadiens", bet Džefs Skiners otrās trešdaļas ievadā rezultātu izlīdzināja. Tad 47. minūtē Keidens Gulī bija precīzs uzreiz pēc piespēles, gūstot savus pirmos vārtus NHL karjerā un atgūstot viesiem vadību. "Sabres" atkal rezultātu spēja izlīdzināt, kad sešas minūtes vēlāk Dilans Kozenss ripu pretinieku vārtos raidīja no iemetienu apļa. "Canadiens" uzvaru nodrošināja Džoss Andersons, kurš vārtus guva nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika beigām.

Citā mačā Balcera pārstāvētā Floridas "Panthers" ar rezultātu 3:4 izbraukumā piekāpās Filadelfijas "Flyers".

Balcers šo maču sāka otrajā virknējumā ar Semu Benetu un Semu Reinhārtu, taču laukumā pavadīja tikai 8:54 minūtes. Latvietis izdarīja trīs spēka paņēmienus, vienreiz meta pa vārtiem un maču noslēdza ar negatīvu lietderības koeficientu -1.

Gustavs Forslings spēles ceturtajā minūtē izvirzīja vadībā "Panthers", bet trīs minūtes vēlāk Tonijs Deandželo bija precīzs arī "Flyers" komandā. Džošs Mahura ātri vien atguva vadību spēles viesiem, tomēr Skots Lotons vēlreiz atjaunoja līdzsvaru uz rezultāta tablo. Otrajā trešdaļā nedaudz vairāk nekā minūtes laikā "Flyers" pārņēma vadību, vispirms tālmetienu precīzu izpildot Zekam Makīvenam, bet pēcāk Džoelam Ferebijam noslēdzot ātro uzbrukumu. Trešās trešdaļas ievadā Brendons Montūrs vienus vārtus atguva "Panthers" vienībai, bet atlikušajā laikā rezultāts vairs nemainījās.

Visus trīs vārtus "Panthers" rindās guva aizsargi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!